[POMOCY]Brak danych po resecie

Dyskusja w 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' rozpoczęta przez użytkownika mike-ke, 26 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. mike-ke
    Offline

    mike-ke Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Luty 2009
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    00:03
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Witam i prosze o pomoc.
    Qnap ts-209 II Obecna wersja oprogramowania: 3.0.0 Build 0430T
    przez nazwijmy to przypadek nastapil reset qnapa do ustawien fabrycznych.Czyli skasowal konta i inne takie.
    Stracilem przez to dostep do danych ktore sie na nim znajdowaly.Jak to odzyskac??
    Poprzez admina mowi ze nic nie ma.Czysciutko na dysku 1TB zapelnionym w 85% danymi.
    Pomocy

    [update] w zarzadzaniu dyskami pokazuje moj dysk jako odmontowany(?) ,wiec juz chyba wiem czemu nie mam dostepu do danych.Ale jak to uratowac teraz?
     
  2. mike-ke
    Offline

    mike-ke Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Luty 2009
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    00:03
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Re: Brak danych po resecie

    Ale serio? nikt?


    Może chociaż jakiś drobny pomysł? Domysł?
    Jak to uratowac?
     
  3. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    00:03
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
  4. mike-ke
    Offline

    mike-ke Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Luty 2009
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    00:03
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Postąpiłem wg instrukcji uzywajac PuTTY.
    Ale niestety nie dziala.Po ponownym uruchomieniu i ponownej konfiguracji kiedy dochodzi do opcji dysku nie ma opcji pominiecia tylko mozna sformatowac.
    Po wejsciu na Qnapa w zarzadzaniu wolumenami pokazuje jako odmontowany. A pozostale rzeczy jak nazwa serwera i inne zostaly jak przed ta operacja.Probowalem dwa razy wpisac wszystko z tym samym efektem.
    Jakies inne pomysly? Moze cos zle zrobilem? chociaz przez PuTTY wszystko wchodzilo chyba wg instrukcji.
     
  5. dziobas
    Offline

    dziobas Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Maj 2008
    Wiadomości:
    6
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    O ile sobie nie poradziles jeszcze - to sugeruje tel do dystrybutora Qnapa na Polske - EPA Systemy tel. 091-4315360, mi pomogli w podobnej sytuacji. Zobacz tez instrukcje jak zgrac dane z dysku

    http://board.protecus.de/download.php?id=304961.How_to_use_Windows_PC_to_access_the_data_from_the_HDD_partitioned_by_QNAP_TS.pdf
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.