Rozwiązany Pomyłkowa instalacja AfpTmFix

Discussion in 'Inne' started by Moyrez, Dec 14, 2013.

Loading...
  1. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Przez przypadek próbowałem zainstalować poprawkę pod inną wersję sprzętu i teraz po każdym restarcie wywala mi taki komunikat "AfpTmFix 1.1.0 installation failed. Not for this model"
    Można to jakoś na stałe wyczyścić?
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Jeszcze raz...
    Po ludzku. Co zrobiłeś?
     
  3. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Pomylił mi się plik z poprawką backup TimeMachine i zainstalowałem wersję na pod arm a nie x86. Oczywiście się nie zainstalowało z tym, że teraz po każdym restarcie wyrzuca mi w ostrzeżeniach taki komunikat jak powyżej.
     
  4. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Maestro powiedz mi jak mylą Ci się takie rzeczy?! Musze przesłać zapytanie do QNAP'a aby uzyskać odpowiedź w tej kwestii...
     
  5. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Czysty przypadek. Dałbym sobie uciąć rękę, że to co wybrałem z folderu to jest właściwa wersja i co.....teraz bym nie miał ręki :)
    Na pocieszenie zdarza mi się to sporadycznie, ale dzisiaj po otwarciu sezonu narciarskiego jakoś taki wymięty jestem :glupi:
    --- Połączono posty, Dec 20, 2013, Data oryginalnego postu: Dec 14, 2013 ---
    Silas, udało Ci się może coś ustalić w powyższym temacie?
     
    • Lizak Lizak x 1
  6. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Instalowałeś ten fix na oprogramowanie 4.1.0?
     
  7. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    4.0.3
    --- Połączono posty, Dec 31, 2013, Data oryginalnego postu: Dec 21, 2013 ---
    Odpowiedział może coś Qnap w tej sprawie?
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Zainstaluj 4.1.0 i po kłopocie :)
     
    • Piwo Piwo x 1
  9. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Nie dotykam się upgrade'u do czasu finalnej wersji i jeszcze po tym jakiś czas :) Jak zrobiłem update do 4.0.5 rozjechała się jak zapewne pamiętasz cała macierz i nie mam zamiaru przerabiać tego po ras drugi. Na 4.0.3 wszystko działa w miarę stabilnie i bez niespodzianek.
     
    Last edited: Dec 31, 2013
  10. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    4.1.0 działa naprawdę dobrze. Spróbuj...
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  11. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Nie jestem do końca przekonany po tym jak koledzy piszą, że im HD Station i xbmc muli w nowej beta:-(
     
  12. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:47 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Eeee. Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. Zawsze będziesz mógł sobie downgradnąć do 4.0.3 :p