Udzielamy pomocy Problem z backup po aktualizacji do 4.2.3

Dyskusja w 'Archiwizacja i przywracanie' rozpoczęta przez użytkownika kzs212, 7 Marzec 2017.

Ładowanie...
  1. kzs212
    Offline

    kzs212 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Luty 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-212 10 Mbps
    Witam,

    mam same problem po aktualizacji oprogramowania do wersji 4.2.3 Build 20170213. Od pół roku QNAP mnie atakował przy uruchamianiu, że są nowe aktualizacje. Niedawno się skusiłem i....same problemy.
    Problem nr 1. Przestała działać aplikacja "backup versioning"(v1.0.0427) z której korzystałem, żeby robić codziennie backup i mieć możliwość powrotu do dowolnego dnia w przeszłości. A teraz...umarło. Czy da radę uruchomić jakoś tę aplikację? A może jest jakaś nowa inna/ciekawa/dobra?
    Problem nr 2. Na 4 komputerach mam dostęp sieciowy do plików (głównie word, excel) i na nich non stop pracujemy. Po aktualizacji pojawił się problem podczas otwierania plików. Wyświelta sie komunikat "widok chroniony". Oczywiście dało się to obejść w ustawieniach office'a. Jednak mnie nurtuje czemu po aktualizacji na qnapie takie problemy się pojawiły.
    Problem nr 3. Nie wyświetlają się aplikacje dostępne w "app center". Te co mam zainstalowane to są, ale jak chce wejść w "wybierz wszystkie" to nic nie wyświetla.

    Macie jakieś rozwiązania. Nie ukrywam, że bardzo zirytowała mnie ta aktualizacja.

    Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.




    Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.3 Build 20170213
    Model serwera: QNAP TS-212P
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 203
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +985 / 27 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Zmieniłes oprogramowanie z (????) na 4.2.3 Build 20170213 - między 4.0.1 a obecnymi jest bardzo duży przeskok i wiele programów juz nie działa z nowym FW.
     
  3. kzs212
    Offline

    kzs212 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Luty 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-212 10 Mbps
    był wcześniej 4.2.0 (najprawdopodobniej) bo aktualizowałem go na początku 2016 r.
    Wydawało mi się, że skoro proponują aktualizację do nowszej wersji systemu to aplikacje będą normalnie działać, że ewentualnie powiększy się o dodatkowe opcje (tym bardziej, że to nie jest wersja beta).

    WAŻNE. Odpalam teraz AppCenter i wszystko się pojawiło. Jakaś magia zadziałała ;)
     
  4. Mafox_
    Offline

    Mafox_ Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    działa Ci już backup versioning ?
     
  5. kzs212
    Offline

    kzs212 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Luty 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-212 10 Mbps
    Zapomniałem napisać. Działa wszystko tak jak przed aktualizacją. Kilka dni po aktualizacji samo się naprawiło:p
    Temat do zamknięcia :)
    --- Połączono posty, 18 Maj 2017, Data oryginalnego postu: 18 Maj 2017 ---
    ale widzisz Backup Versioning w APPCENTER ? Bo ja nie widziałem, ale się pojawiło i zadziałało samo. Także trudno mi powiedzieć co może być u Ciebie. A dawno zrobiłeś aktualizację?
     
  6. Mafox_
    Offline

    Mafox_ Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    heh, uśpiłem i włączyłem i mam "Menadżer kopii zapasowych" ;)
    także też nie wiem, działa również :)
     

Poleć tę stronę