Udzielamy pomocy Problem z certyfikatem

Discussion in 'Podstawowe ustawienia systemowe' started by SuchyX, Oct 7, 2021.

Loading...
Tags:
  1. Chrumpel
    Offline

    Chrumpel Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 2, 2019
    Messages:
    18
    Location:
    Warszawa
    Local Time:
    7:49 AM
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x31 100 Mbps
    ale co mam testować?
    --- Połączono posty, Oct 13, 2021, Data oryginalnego postu: Oct 13, 2021 ---
    Ładuje mi się na komórce, ale wtedy kiedy mam włączona automatyczną konfiguracji rutera
     
  2. pigers
    Offline

    pigers Nie wiem, nie znam się!Podobno wiesz lepiej! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    12,277
    Local Time:
    7:49 AM
    Ratings:
    +1,942 / 43 / -25
    Followers:
    8
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    niebezpieczne , przekieruj port ręcznie
     
  3. Ice
    Online

    Ice Ubi Advisor Q's Architect

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    818
    Local Time:
    7:49 AM
    Ratings:
    +229 / 7 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-x72n
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x72n 1 GbE
    Bez przekierowania portu, nie ma jak ssl potwierdzić poprawności danych. Musi być przekierowany 80 dokładnie na ten adres, na którym chcesz odnowić certyfikat.
     
  4. Chrumpel
    Offline

    Chrumpel Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 2, 2019
    Messages:
    18
    Location:
    Warszawa
    Local Time:
    7:49 AM
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x31 100 Mbps
    A możesz powiedzieć, w którym miejscu i jak to się robi? Nie jestem specjalistą niestety i szukam metodą prób i błędów...
     
  5. Ice
    Online

    Ice Ubi Advisor Q's Architect

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    818
    Local Time:
    7:49 AM
    Ratings:
    +229 / 7 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-x72n
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x72n 1 GbE
    Port forwardujesz na routerze na adres ip Qnapa w tym wypadku - bo chyba tam chcesz odnowić Let's. Wpisz w google nazwę swojego routera i port forwarding.
     
  6. Chrumpel
    Offline

    Chrumpel Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 2, 2019
    Messages:
    18
    Location:
    Warszawa
    Local Time:
    7:49 AM
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x31 100 Mbps
    Chyba się udało.
    QNAP pokazywał, że certyfikat od LE jest, ale na zakładce "Overview" w myQnNAPcloud już nie. Połączenie nadal nie było szyfrowane.
    Więc zwolniłęm certyfikat i pobrałem go ponownie - i wygląda, że jest już OK - certyfikat jest na zielono, logowanie z sieci też jest jest zabezpieczone kłódeczką. Wygląda, że jest OK.
    upload_2021-10-14_13-31-54.

    Musze teraz na spokojnie obejrzeć relację NAS-ruter czy tam nic nie ma dziwnego, czy się łączy i czy wszystko gra.
    Tym czasem wygląda OK - dzięki Wam za pomoc!!