Rozwiązany Problem z dodaniem Qnap do domeny

Dyskusja w 'Windows Active Directory' rozpoczęta przez użytkownika showpl, 9 Maj 2017.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. showpl
    Offline

    showpl Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Maj 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    04:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Witam. W firmie zakupiliśmy kilka serwerów QNAP. Wstępnie je skonfigurowaliśmy i wysłaliśmy do oddziałów. Po dotarciu do oddziałów dodawaliśmy serwer QNAP do domeny i ustawialiśmy odpowiednim użytkownikom mapowanie dysku za pomocą polityk. Do tej pory nie było żadnych problemów. Serwery bez problemu podpinały się do domeny. Pozostało nam ostatnie urządzenie do skonfigurowania. Po zalogowaniu do panelu administratora serwer został zaktualizowany do wersji 4.3.3.0154 Build 20170413 (Jako jedyny ze wszystkich. Pozostałe pracują na wersji 4.2.4 Build 20170313). Po tej operacji chciałem dokończyć aktualizacje ale po przejściu do zakładki w której jest opcja ręcznego dodania do domeny okazało się że jest ona zablokowana. Z trzech opcji dostępna jest ostatnia czyli Edytor ustawienia Redundantnego kontrolera domeny. as6.ifotos.pl_img_Beztytulu_aaqhrwx.
    W logach pojawia się błąd:
    Kod (Text):
    1. [Domain Services] Failed to enable the domain controller - For enabling domain controller, minimum 2GB of RAM is required.
    Próbowałem przywrócić backup który wykonałem zaraz po wstępnej konfiguracji ale to nie naprawiło problemu.
    Co może być przyczyną takiej sytuacji i jak doprowadzić do tego abym mógł dodać serwer do domeny za pomocą ręcznej konfiguracji ?

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0154 Build 20170413
    Model serwera: QNAP TS-251[/quote]
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 508
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    04:49
    Oceny:
    +1 009 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    skoro to nowy QNAP to zrób downgrade firmware'u
    jesli masz 2 GB RAM w tym Q to błąd zgłoś QNAPowi.
     
  3. showpl
    Offline

    showpl Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Maj 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    04:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Serwer ma 1 GB Ram.

    Ale pozostałe urządzenia również mają 1GB Ram i bez problemu pozwoliły się dodać do domeny.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 508
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    04:49
    Oceny:
    +1 009 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    widzisz różnicę ?

    albo dodaj RAMu.
     
  5. showpl
    Offline

    showpl Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Maj 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    04:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Okej. A żeby zrobić downgrade firmware'u muszę po prostu pobrać odpowiednią wersje ze strony i wgrać ją do urządzenia poprzez wskazanie pliku w zakładce Aktualizacja oprogramowania systemowego ?
     
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 508
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    04:49
    Oceny:
    +1 009 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    dokładnie tak :)
     
  7. showpl
    Offline

    showpl Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Maj 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    04:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Super :) Wszystko zadziałało po downgrade firmware'u. Dzięki za pomoc ;)
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę