Problem z instalacją Squeezeservera na QNAP 239

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika Andrzej, 26 Październik 2009.

Ładowanie...
  1. Andrzej
    Offline

    Andrzej Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Październik 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    02:10
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zainstalowałem przez SSOTS SqueezeboxServer 7.4.1 . Po wystartowaniu mam komunikat:squeezeboxServer 7.4.1-28947 is running with PID 6279, ale w statusie mam komunikat:
    SqueezeboxServer
    Version : 7.4.1-28947
    Process status : not running (crashed as PID 6279)
    SSODS/SC flags : autostart noupnp pl_PL.UTF-8/UTF-8

    MySQL
    /opt/ssods4/bin/ssctrl: line 444: mysqld: command not found
    Version :
    Database size : 4,0K
    Process status : not running
    Po otwarciu strony Sq...pojawia sie interface TwonkyMedia. Podobnie jest z wersją 7.4.0 zalecaną przez SSOTS.
    Gdzie popełniam błąd?
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 442
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:10
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    sprawdz na porcie :9001 :)
     
  3. Andrzej
    Offline

    Andrzej Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Październik 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    02:10
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzięki za podpowiedż, jako początkujący, proszę o kilka szczegółów
     
  4. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    03:10
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Domyslnie dostep do SqueezeCenter jest na porcie 9000. Kiedy masz wlaczone uPnP zmienia sie port dostepu na 9001. Wiec próbuj tak:
    Najpierw sprawdz port domyslny 9000 wpisujac w przegladarke:
    http://IP_Twojego_Qnapa:9000

    jesli tu nie ma SqueezeCenter sprawdz tu:
    http://IP_Twojego_Qnapa:9001

    Teoretycznie powinno pomoc. Ostatnio troche trwalo zanim zostala wypuszczona dobrze dzialajaca paczka QPKG z SSOTS. Wczoraj sciagnalem ta ostatnia i dziala juz chyba wszystko dobrze, wiec jesli robiles to w ubieglym tygodniu moze zrob to jeszcze raz tak by miec pewnosc, ze masz zainstalowany dzialajacy soft.
    Pozdrawiam
     
  5. Andrzej
    Offline

    Andrzej Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Październik 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    02:10
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dziękuję za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi
    Pozdrowienia dla Silas i Z-ka.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.