Rozwiązany Problem z połączeniem ... proszę o pomoc

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika ultraHD, 21 Luty 2018.

Ładowanie...
Tagi:
  1. ultraHD
    Offline

    ultraHD Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Maj 2017
    Wiadomości:
    71
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Wczoraj zbanowałem jakieś IP w serwerze i dzisiaj nie mogę się dostać do serwera

    W sensie dostęp mam tylko na chwilę jak serwer wyłączę z prądu włącze i się tam uruchamia, ale po chwili go tracę.

    Jak w tym czasie jak mam dostęp skasować wszystkie zbanowane IP ?

    Ktoś wie jak szybko usunąć zbanowane IP?


    serwer TS-228
     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Nie masz dostępu w sieci LAN, czy WAN?

    Jeśli w LAN, to wejdź przez WAN i analogicznie.

    Jeszcze mam pomysł jeśli akcja idzie po LAN to zmienić IP NAS-a na inne.

    Jak nie, pozostaje "twardy reset" i naciśnięcie przycisku z tyłu NAS dłużej niż 3 sekundy z tego co pamiętam. Niestety ustawienia znikną wszystkie.
     
  3. ultraHD
    Offline

    ultraHD Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Maj 2017
    Wiadomości:
    71
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Właśnie zrobiłem reset serwera dostęp już mam wszystko działa, ale straciłem wszystkie zbanowane numery IP, a było ich chyba z 300... jestem rozgoryczony.

    dzięki za pomoc !
     
  4. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Dlatego wystarczyło prawdopodobnie zmienić IP po LAN Nasa wejść do niego i wszystko by było.
     
  5. ultraHD
    Offline

    ultraHD Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Maj 2017
    Wiadomości:
    71
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    sam sobie zrobiłem krzywdę banując IP, ale naprawa poszła gładko :)

    Dodam tylko bo mam takie małe pytanko

    w panelu sterowania > poziom zabezpieczeń mam ustawić opcję > Nie zezwalaj na połączenia z listy ??
    https://iv.pl/images/99291344910900358010.png

    czy mam zostawić na Zezwalaj na wszystkie połączenia
    przed chwilą ustawiłem to na Nie zezwalaj na połączenia z listy i znowu nie mogłem się dostać na serwer widocznie numer IP musi być gdzieś w tym spisie zbanowanych, ale tych numerów zbanowanych IP jest za dużo i nie mogę go znaleźć.
     
  6. Freeman07
    Offline

    Freeman07 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Wychodzi na to że masz dwa rozwiązania:
    1. zezwolenie na wszystkie polączenia, opcja - Zezwalaj na wszystkie połączenia
    2. lub Nie zezwalaj na połączenia z listy, ale w tym wypadku musisz skasować z listy swoje IP, albo usunąć z niej wszystkie wpisy
     
  7. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A nie wystarczy ze wybierzesz:
    upload_2018-2-21_13-8-28.
     
  8. ultraHD
    Offline

    ultraHD Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Maj 2017
    Wiadomości:
    71
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    mam tak ustawione i bany lecą...
    https://iv.pl/images/32542488018770762626.jpg

    ale ciężko jest mi odnaleźć zbanowane IP na liście szkoda, że nie można powiększyć tej listy albo wyszukać po numerze.

    JEST znalazłem to IP !! :D:D:D

    DZIĘKI za pomoc !
     
  9. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    dlatego zbanowałem chiny malezje i rosja na routerze (Mikrotik) ...
     
  10. lukfud
    Offline

    lukfud Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Listopad 2017
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    pigers,
    Mógłbyś podać adresację, którą wrzuciłeś na drop do mikrotika?
     
  11. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    zaznaczam że stara to lista :
     

    Załączone pliki:

    • ip_list.txt
      Rozmiar pliku:
      42,4 KB
      Wyświetleń:
      27
      md5_sum:
      ea5fe3b27dba468e4e4965d92307a3bd
    • Piwo Piwo x 1
  12. lukfud
    Offline

    lukfud Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Listopad 2017
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dziękuję.
     
  13. Freeman07
    Offline

    Freeman07 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    21:47
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    A jednak da sie wyszukiwać IP z listy, tyle że poprzez aplikację mobilną...
    Wchodzimy w Narzędzia systemowe -> Lista zablokowanych
    I tutaj jest możliwość przeszukiwania listy. Ciekawe tylko dlaczego nie dali takiej opcji w systemie NAS'a :/