Rozwiązany Problem z połączeniem ... proszę o pomoc

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika ultraHD, 21 Luty 2018.

Ładowanie...
Tagi:
  1. ultraHD
    Offline

    ultraHD Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Maj 2017
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Wczoraj zbanowałem jakieś IP w serwerze i dzisiaj nie mogę się dostać do serwera

    W sensie dostęp mam tylko na chwilę jak serwer wyłączę z prądu włącze i się tam uruchamia, ale po chwili go tracę.

    Jak w tym czasie jak mam dostęp skasować wszystkie zbanowane IP ?

    Ktoś wie jak szybko usunąć zbanowane IP?


    serwer TS-228
     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Nie masz dostępu w sieci LAN, czy WAN?

    Jeśli w LAN, to wejdź przez WAN i analogicznie.

    Jeszcze mam pomysł jeśli akcja idzie po LAN to zmienić IP NAS-a na inne.

    Jak nie, pozostaje "twardy reset" i naciśnięcie przycisku z tyłu NAS dłużej niż 3 sekundy z tego co pamiętam. Niestety ustawienia znikną wszystkie.
     
  3. ultraHD
    Offline

    ultraHD Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Maj 2017
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Właśnie zrobiłem reset serwera dostęp już mam wszystko działa, ale straciłem wszystkie zbanowane numery IP, a było ich chyba z 300... jestem rozgoryczony.

    dzięki za pomoc !
     
  4. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Dlatego wystarczyło prawdopodobnie zmienić IP po LAN Nasa wejść do niego i wszystko by było.
     
  5. ultraHD
    Offline

    ultraHD Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Maj 2017
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    sam sobie zrobiłem krzywdę banując IP, ale naprawa poszła gładko :)

    Dodam tylko bo mam takie małe pytanko

    w panelu sterowania > poziom zabezpieczeń mam ustawić opcję > Nie zezwalaj na połączenia z listy ??
    https://iv.pl/images/99291344910900358010.png

    czy mam zostawić na Zezwalaj na wszystkie połączenia
    przed chwilą ustawiłem to na Nie zezwalaj na połączenia z listy i znowu nie mogłem się dostać na serwer widocznie numer IP musi być gdzieś w tym spisie zbanowanych, ale tych numerów zbanowanych IP jest za dużo i nie mogę go znaleźć.
     
  6. Freeman07
    Offline

    Freeman07 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Wychodzi na to że masz dwa rozwiązania:
    1. zezwolenie na wszystkie polączenia, opcja - Zezwalaj na wszystkie połączenia
    2. lub Nie zezwalaj na połączenia z listy, ale w tym wypadku musisz skasować z listy swoje IP, albo usunąć z niej wszystkie wpisy
     
  7. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A nie wystarczy ze wybierzesz:
    upload_2018-2-21_13-8-28.
     
  8. ultraHD
    Offline

    ultraHD Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Maj 2017
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    mam tak ustawione i bany lecą...
    https://iv.pl/images/32542488018770762626.jpg

    ale ciężko jest mi odnaleźć zbanowane IP na liście szkoda, że nie można powiększyć tej listy albo wyszukać po numerze.

    JEST znalazłem to IP !! :D:D:D

    DZIĘKI za pomoc !
     
  9. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 797
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +1 087 / 29 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    dlatego zbanowałem chiny malezje i rosja na routerze (Mikrotik) ...
     
  10. lukfud
    Offline

    lukfud Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Listopad 2017
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    pigers,
    Mógłbyś podać adresację, którą wrzuciłeś na drop do mikrotika?
     
  11. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 797
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +1 087 / 29 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    zaznaczam że stara to lista :
     

    Załączone pliki:

    • ip_list.txt
      Rozmiar pliku:
      42,4 KB
      Wyświetleń:
      23
      MD5 Sum:
      ea5fe3b27dba468e4e4965d92307a3bd
    • Piwo Piwo x 1
  12. lukfud
    Offline

    lukfud Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Listopad 2017
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dziękuję.
     
  13. Freeman07
    Offline

    Freeman07 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    A jednak da sie wyszukiwać IP z listy, tyle że poprzez aplikację mobilną...
    Wchodzimy w Narzędzia systemowe -> Lista zablokowanych
    I tutaj jest możliwość przeszukiwania listy. Ciekawe tylko dlaczego nie dali takiej opcji w systemie NAS'a :/
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.