Udzielamy pomocy Problem z Qsync

Dyskusja w 'Replikacja i poawaryjne działania odtworzeniowe' rozpoczęta przez użytkownika idrivefive, 21 Wrzesień 2017.

Ładowanie...
Tagi:
  1. idrivefive
    Offline

    idrivefive Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Maj 2017
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    14:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 GbE
    HS-251 100 GbE
    cześć
    Od pewnego czasu nie działa u mnie Qsync - właściwie przez przypadek się zorientowałem kiedy postanowiłem sprawdzić czy wszystkie pliki z mojego kompa zarchiwizowały się do nas. Jak się okazało od dłuższego czasu pliki nie archiwizowały się. Okazało się, że Qsync na moim komputerze nie może się połączyć z nas.
    Postanowiłem odinstalować najnowszą wersję Qsync i ponownie ją zainstalować, ponowienie też uruchomiłem aplikację na nas - nic to nie dało - przy próbie połączenia z nas wyskoczył komunikat, że oprogramowanie systemowe nie jest kompatybilne z moim Qsync i zaleca się zainstalować 4.0 lub wyższą. Zdziwiło mnie to, bo mam na nas oprogramowanie wyższe niż 4.0 ( wszystko na zdjęciach).
    Pomyślałem, żeby zainstalować na komputerze jakąś starszą wersję Qsync - podobne komunikaty - zwariowałem, co robić - macie pomysły?
     

    Załączone pliki:

    • 14.jpg [jpg] - (idrivefive) Problem z Qsync [22142,119014] - QNAP Polska - Oficjalne forum wsparcia technicznego QNAP Club
      14.jpg
      Rozmiar pliku:
      69,9 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      93f31b533e881e4cb124ffb8cda1abef
    • 13.jpg [jpg] - (idrivefive) Problem z Qsync [22142,119014] - QNAP Polska - Oficjalne forum wsparcia technicznego QNAP Club
      13.jpg
      Rozmiar pliku:
      103,8 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      c3d055b8b71b816f794e999471f15c85
  2. prozak64
    Offline

    prozak64 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Listopad 2016
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    14:24
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    Thunderbolt 20Gb/s
    TS-x53A Thunderbolt 20Gb/s
    Zrestartuj NAS
     
  3. przemyslaw.janus
    Offline

    przemyslaw.janus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    73
    Local Time:
    14:24
    Oceny:
    +16 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69L 1 GbE




    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  4. przemyslaw.janus
    Offline

    przemyslaw.janus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    73
    Local Time:
    14:24
    Oceny:
    +16 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69L 1 GbE
    U mnie to samo. Wielokrotnie odinstalowalem i zainstalowalem aplikacje w laptopie i w qnap , bez reultau, restart qnap nie pomaga, zwrocilem sie o pomoc do helpdesk ale oczekuja otwarcia dostepu do qnap na okres wielu dni a na tak dlugo dostapu nie dam, sklaniam sie w kierunku calkiwitej reygnacji z Qsync, jestem na najniwszym firmware


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    --- Połączono posty, 24 Wrzesień 2017, Data oryginalnego postu: 24 Wrzesień 2017 ---
    i dokladnie taka sama reakcja jest na maku; czy ktos moze pomoc? z krotkiej rozmowy z hepdeskiem dowiedzialem sie ze mozliwe bedzie naprawienie bazy danych
     
  5. Damian
    Offline

    Damian Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    22 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    50
    Local Time:
    14:24
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    802.11ad
    TVS-x71 802.11ad
    Miałem identyczny komunikat przy świeżej instalacji klienta na pc. W moim przypadku pomógł upgrade Qsync w qnapie do ostatniej dostępnej wersji. Ale z tego co piszecie to już próbowaliście...
     
  6. prozak64
    Offline

    prozak64 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Listopad 2016
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    14:24
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    Thunderbolt 20Gb/s
    TS-x53A Thunderbolt 20Gb/s
    U mnie zawsze działa usunięcie NAS z aplikacji Qsync w komputerze, restart serwera i ponowne dodanie serwera NAS w aplikacji w komputerze. Jak na razie ten sposób działa.

    Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
     
  7. idrivefive
    Offline

    idrivefive Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Maj 2017
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    14:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 GbE
    HS-251 100 GbE
    u mnie pomogło obniżenie oprogramowania firmowego o jeden w dół od najnowszego - póki co działa
     
  8. tomaszmarian
    Offline

    tomaszmarian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    14:24
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Czy udało się komuś rozwiązać ten problem z Qsync?

    Od kilku dni walczę z tym na różne sposoby i nadal ten sam komunikat.
     
  9. przemyslaw.janus
    Offline

    przemyslaw.janus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    73
    Local Time:
    14:24
    Oceny:
    +16 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69L 1 GbE
    rozmawialem ze wsparciem qnap, jestem jedno firmware qnap od najnowszej wersji, okazalo sie ze dostepna wersja Qsync nie dziala z moim firmware, zaproponowano mi aktualizacje do najnowszego firmware qnap na co sie nie zdecydowalem

    alternatywne rozwiazanie: powrot do wczesniejszej wersji Qsync
     
  10. tomaszmarian
    Offline

    tomaszmarian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    14:24
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    A jakiego aktualnie oprogramowania Qnap używasz?

    Można powrócić do starszej wersji Qsync Central? Niepotrzebnie to zaktualizowałem :<

     
  11. idrivefive
    Offline

    idrivefive Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Maj 2017
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    14:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 GbE
    HS-251 100 GbE
    jestem po kontakcie ze wsparciem qnap - przyznali, źe jest problem z firmware i Qsync - zapowiadają aktualizację firmware :)
     

Poleć tę stronę