Problem z siecią

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika mokani, 25 Styczeń 2010.

Ładowanie...
  1. mokani
    Offline

    mokani Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    4 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam wszystkich

    Mam mały problem:)
    Kupiłem switch D-link DGS-1008d.
    Po podłączeniu QNAPa TS-109 pro nie moge zalogować się do niego.
    Program QNAP finder widzi serwer moge sprawdzić jego właściwości ale nie moge się zalogować.
    Do tej pory serwer był podłączony do routera.

    prosze o pomoc i pozdrawiam
     
  2. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    116
    Local Time:
    20:00
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    Najprawdopodobniej maż różne adresy sieci

    np Qnap masz 192.168.1.x
    a router 192.168.2.x
     
  3. mokani
    Offline

    mokani Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    4 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzięki bardzo

    już to opanowałem :)

    Mam tylko jeszcze jedno pytanie czy jak użyje resetu w Qnapie to będę musiał
    od nowa formatować dysk?
    Trochę szkoda danych
     
  4. mokani
    Offline

    mokani Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    4 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    witam ponownie

    nadal mam problem z siecią .
    Włożyłem nowy dysk , sformatowałem go i nie mogę się połączyć z serwerem.
    Przez program Qnap finder wszystko wydaj się ok.
     

Poleć tę stronę