Problem z wczytaniem strony na zewnątrz sieci

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika cralt, 28 Sierpień 2009.

Ładowanie...
  1. cralt
    Offline

    cralt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    13
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    02:54
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
    Witam.
    Dziwna sprawa.
    Przekierowałem port 80 na routerze i po wpisaniu samego IP wczytuje się html z glownego katalogu, ale jak chce wczytac cos z podkatalogow,
    np. http://ip.ip.ip.ip/stronka to wyskakuje mi:
    Nie mam pojęcia dlaczego, co i gdzie muszę zmienić, żeby zadziałało...
    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam,
    Cralt
     
  2. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Spróbuj w głównym katalogu QWEB wykonać
    Kod (Text):
    1. ls -la
    i zobacz jak wyglądają uprawnienia. rozumiem, że wpisanie adresu
    Kod (Text):
    1. http://ip.ip.ip.ip/
    wyświetla poprawnie dokument zapisany w głównym folderze? Czy zmieniałeś może coś w pliku konfiguracyjnym serwera Qhttp ??
     
  3. cralt
    Offline

    cralt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    13
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    02:54
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Modyfikowałeś ustawienia serwera http ??? Powiem tak. Serwer http na QNAP'ie działa tylko hostując w podkatalogu php my admin. Niezależnie czy wprowadzę
    Kod (Text):
    1. http://ip.ip.ip.ip/phpMyAdmin/
    lub
    Kod (Text):
    1. http://ip.ip.ip.ip/phpMyAdmin
    wszystko wczytuje się właściwie. Firmware
    Kod (Text):
    1. Version 3.1.1 build 0815T
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:54
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    to prawda ... u mnie na QNAP'ie jest identycznie :)
     
  6. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    02:54
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
  7. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Cześć !
    A sprawdzał ktoś, czy w aktualnej wersji działa poprawnie mod_rewrite. Kilka wersji temu miałem z tym straszny problem, bo nie działało wcale... Tak z ciekawości pytam. Ja już co prawda zaprzestałem używania QNAP'a jako webserwera z powodu braku pewnych funkcjonalności. Ewentualnie co tam sporadycznie w LAN'ie sobie uruchamiam.
     
  8. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    02:54
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Ja też nie używam serwera WWW, ale faktycznie za tą opcje odpowiedzialny jest moduł mod_rewrite. Trzeba by zobaczyć w pliku konfiguracyjnym apacha, czy ten moduł jest dostępny na serwerze Qnap.
     
  9. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:54
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Właśnie było tak, że miał obsługiwać a mi nie udało się go uruchomić. Problem występował w dwóch lub trzech wydaniach firmware 2.X które testowałem.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.