Problem z wczytaniem strony na zewnątrz sieci

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika cralt, 28 Sierpień 2009.

Ładowanie...
  1. cralt
    Offline

    cralt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    9
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam.
    Dziwna sprawa.
    Przekierowałem port 80 na routerze i po wpisaniu samego IP wczytuje się html z glownego katalogu, ale jak chce wczytac cos z podkatalogow,
    np. http://ip.ip.ip.ip/stronka to wyskakuje mi:
    Nie mam pojęcia dlaczego, co i gdzie muszę zmienić, żeby zadziałało...
    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam,
    Cralt
     
  2. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    13:48
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Spróbuj w głównym katalogu QWEB wykonać
    Kod (Text):
    1. ls -la
    i zobacz jak wyglądają uprawnienia. rozumiem, że wpisanie adresu
    Kod (Text):
    1. http://ip.ip.ip.ip/
    wyświetla poprawnie dokument zapisany w głównym folderze? Czy zmieniałeś może coś w pliku konfiguracyjnym serwera Qhttp ??
     
  3. cralt
    Offline

    cralt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    9
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    13:48
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Modyfikowałeś ustawienia serwera http ??? Powiem tak. Serwer http na QNAP'ie działa tylko hostując w podkatalogu php my admin. Niezależnie czy wprowadzę
    Kod (Text):
    1. http://ip.ip.ip.ip/phpMyAdmin/
    lub
    Kod (Text):
    1. http://ip.ip.ip.ip/phpMyAdmin
    wszystko wczytuje się właściwie. Firmware
    Kod (Text):
    1. Version 3.1.1 build 0815T
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    to prawda ... u mnie na QNAP'ie jest identycznie :)
     
  6. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
  7. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    13:48
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Cześć !
    A sprawdzał ktoś, czy w aktualnej wersji działa poprawnie mod_rewrite. Kilka wersji temu miałem z tym straszny problem, bo nie działało wcale... Tak z ciekawości pytam. Ja już co prawda zaprzestałem używania QNAP'a jako webserwera z powodu braku pewnych funkcjonalności. Ewentualnie co tam sporadycznie w LAN'ie sobie uruchamiam.
     
  8. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Ja też nie używam serwera WWW, ale faktycznie za tą opcje odpowiedzialny jest moduł mod_rewrite. Trzeba by zobaczyć w pliku konfiguracyjnym apacha, czy ten moduł jest dostępny na serwerze Qnap.
     
  9. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    13:48
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Właśnie było tak, że miał obsługiwać a mi nie udało się go uruchomić. Problem występował w dwóch lub trzech wydaniach firmware 2.X które testowałem.
     

Poleć tę stronę