Problem ze zdalnym logowaniem na 239 Pro

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika Exeqtor, 19 Sierpień 2009.

Ładowanie...
  1. Exeqtor
    Offline

    Exeqtor Klubowicz Noobie

    Dołączył:
    9 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    7
    Miejscowość:
    Płock
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x39 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x39 Pro 1 GbE
    Witam
    Zakupiłem niedawno model 239 Pro. Konfiguracja poszła bez problemu. Urządzenie pracuje bez zarzutu.
    Problem pojawił się 2 dni temu. Do tej pory logowałem się zdalnie przez Internet przez przeglądarkę na NAS'a i nie było problemu.
    A ostatnio mam z tym problem. Wyskakuje ekran ładowania i się ładuje. Próbowałem na 2 róznych komputerach i różnych przeglądarkach i jest to samo.
    Przez LAN wszystko chodzi bez problemu - logowanie jest szybkie i bezproblemowe.
    Zrobiłem upgrade firmware'u do najnowszego i ciągle to samo. Urządzenie chodzi dopiero od tygodnia więc niemożliwe żeby się już "zapchało" :p

    Wykluczam problemy z internetem i wolnym łączem bo logując się do tej samej sieci na inny komputer wszystko chodzi.

    Czy ktoś spotkał się może z tym problemem ?
     
  2. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Może problem leży po stronie operatora Twojej sieci/sieci z której się logujesz. Zapewnie, żeby mieć dostęp do QNAP'a z sieci Internet robisz przekierowanie portów na routerze (a może masz DMZ). Przy założeniu dobrej konfiguracji routera i nie blokowania portów, których używasz wydaje się, że problem nie pownien występować skoro z LAN wszystko działa. Prędkość łącza może faktycznie wydłużyć czas ładowania interface w Ajaxie ale nie do nieskończoności.
     
  3. Exeqtor
    Offline

    Exeqtor Klubowicz Noobie

    Dołączył:
    9 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    7
    Miejscowość:
    Płock
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x39 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x39 Pro 1 GbE
    Problem nie leży po stronie internetu bo wszystko chodziło i chodzi. Porty sobie sam sobie przekierowuję na routerze.
    Oczywiście dla pewności próbowałem wchodzić na NAS'a na różnych łączach.

    Chodzi o to że Qnap próbuje się logować i tak zostaje na ekranie z komunikatem "QNAP Loading".

    Poczytałem firmowe forum i okazuje się, że to dość powszechna przypadłość. Najnowszy firmware niby miał rozwiązać problem, ale coś chyba nie wyszło.
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    No to chyba niewiele pomogę jeśli jest to przypadłość QNAP'a. Sam osobiście łączę się z urządzeniem za pomocą tunelu VPN a wcześniej przez tunel SSH i nigdy nie miałem problemu - choć to wytłumaczalne, ponieważ przy takiej konfiguracji wszystko działa jakbym był w LAN'ie.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.