Rozwiązany Problemy z Transmission

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika wojtekdu, 14 Listopad 2017.

Ładowanie...
  1. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Marzec 2015
    Wiadomości:
    239
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +24 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Wczoraj kupiłem kolejny NAS TS-251. Ograłem go od nowa wersją QTS 4.3.4. W aplikacjach nie mogę znaleźć Transmission z której korzystam. Na starym TS-112P z zainstalowanym QTS 3.3.3 wszystko jest OK. Czy jest to przypadłość wersji 4.3.4? Jeśli tak to czy jest jakaś prosta metoda downupgradu i opuszczenia wersji systemu.
    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4 Build 20171103
    Model serwera: QNAP TS-251
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 444
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    dodaj repo qnapclub.eu - Qnapclub Store
    i doinstaluj sobie tranmission :)
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  3. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Qnap od wersji 4 nie wspiera Transmission. Wsadził to w swojego DS.
     
  4. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Marzec 2015
    Wiadomości:
    239
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +24 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    A czy do ich DS jest jakiś remote?
     
  5. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Owszem, firmowy na Google Play.

    Pamiętaj tylko by był widziany jako Transmision trzeba zmienić ustawienia:
    upload_2017-11-14_11-10-41.
     
  6. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Marzec 2015
    Wiadomości:
    239
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +24 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Dzięki za pomoc. Już poprawiłem, tylko strona transmission mi się nie ładuje, ale robię to zdalnie z pracy. Jak wrócę do domu sprawdzę ja się to ma na samym NAS.
     
  7. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Nie do końca rozumiem Twój tok myślenia.

    To znaczy że ściągnąłeś Transmission, czy skorzystałeś z DS5?
     
  8. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Marzec 2015
    Wiadomości:
    239
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +24 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    ściągnąłem Transmission i zainstalowałem w QTS. Jak łączę się z nim zdalnie wszystko jest OK, ale jak klikam w ikonę w samym QTS nie otwiera się strona konfiguracyjna Transmission.
     
  9. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Jak jesteś w firmie możesz skorzystać z Browser Station i tam wpisujesz adres lokalny swojego NAS i pracujesz jak byś był w sieci lokalnej.

    Powodzenia!
     
  10. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Marzec 2015
    Wiadomości:
    239
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +24 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Ale ja mówię o Browser Station. Zakładam nowy temat.
     
  11. *ARCZI*
    Offline

    *ARCZI* Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    27 Listopad 2018
    Wiadomości:
    64
    Miejscowość:
    Bełchatów
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    null
    TS-x51+ null
    U mnie na najnowszym sofcie Transmission śmiga bez żadnego problemu. Skonfigurowałem nawet sobie aby chodził na porcie który wypuściłem po za sieć, tak aby nim zarządzać z smartfon-a. Problem mam tylko z tym, że jak ściągam czasami wyłącza mi internet na wszystkich urządzeniach , zapycha łącze, ale to można ustawić ograniczając połączenia w programie i szybkość pobierania. Może ktoś z was wie jakie powinny być ustawienia do łącza aby nie zapychało sieci ?. Moje łącze to 150 Mb/s.
     
  12. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Zmienić router na lepszy.
     
  13. *ARCZI*
    Offline

    *ARCZI* Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    27 Listopad 2018
    Wiadomości:
    64
    Miejscowość:
    Bełchatów
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    null
    TS-x51+ null
    Nie wydaje mi się . Mam porządny router, który stoi na Tomato z procesorem 1000 Mhz.
     
  14. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 444
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jaki router ?
    bo co z tego ze jest szybki jak ma jeden watek na cpu do calej roboty ..
     
  15. *ARCZI*
    Offline

    *ARCZI* Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    27 Listopad 2018
    Wiadomości:
    64
    Miejscowość:
    Bełchatów
    Local Time:
    11:11
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    null
    TS-x51+ null
    ASUS AC-56U