Udzielamy pomocy Prosty zdalny dostęp

Discussion in 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' started by morelo, Jun 6, 2019.

Loading...
  1. morelo
    Offline

    morelo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 6, 2019
    Messages:
    8
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-409/409 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-409/409 Pro 100 Mbps
    Witam serdecznie, jak źle napisałem (nie ten dział) to proszę o przeniesienie.
    Potrzebuje zrobić prostą dla was konfiguracje, mianowicie;
    Chce przez internet udostępnić kilka katalogów osoba która będzie miała dostęp do katalogów (zdalnie) musi mieć uprawnienia do tworzenia katalogów i edycji plików dodawanie i usuwanie, będzie kilka osób i muszą mieć dostęp do jednego zbiorczego katalogu oraz każdy będzie miał prywatny katalog.

    Jak to zrobić najprościej?
    dodam że nie mam dostępu do ustawień routera, ale mam myqnapcloud jeśli to w czymś pomoże.

    Puszka to TS-228A

    Prosze o pomoc ewentualnie pytajcie.
    Dziękuje.
     
  2. Pawliko
    Offline

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Oct 13, 2018
    Messages:
    178
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Porobic userow i dac dostep do ftp?
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  3. morelo
    Offline

    morelo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 6, 2019
    Messages:
    8
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-409/409 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-409/409 Pro 100 Mbps
    nie mam dostępu do routera by porty zmienić.
     
  4. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    421
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +55 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS_x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS_x53Be 1 GbE
    Poprosić dostawcę internetu o otwarcie odpowiednich portów dla ftp, prościej już się nie da;)
     
  5. morelo
    Offline

    morelo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 6, 2019
    Messages:
    8
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-409/409 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-409/409 Pro 100 Mbps
    A inne rozwiązanie nie związane z ftp?
     
  6. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    421
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +55 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS_x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS_x53Be 1 GbE
    VPN, ale do tego też trzeba otworzyć port na routerze, i dodatkowo publiczne IP.
     
  7. morelo
    Offline

    morelo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 6, 2019
    Messages:
    8
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-409/409 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-409/409 Pro 100 Mbps
    Takie cudo za 1000 zł i nie ma prostych aplikacji programów które by to zrobiły bez portów itp?
     
    • Face Palm Face Palm x 1
  8. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Pokaż program który potrafi i to jeszcze za darmo ?

    Czekamy !
     
  9. morelo
    Offline

    morelo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 6, 2019
    Messages:
    8
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-409/409 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-409/409 Pro 100 Mbps
    A czemu za darmo ? Dawaj płatny sprawdzę demo działa i kupuje, gdybym wiedział o takim programie to bym tu nie pisał to logiczne.
     
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Nie znam takiego , nikt tego nie szukał i raczej szukał nie będzie z prostego powodu , jest to mega skomplikowane - różne wersje oprogramowanie routerów , zmiany w systemach operacyjnych ...

    łącze kosztuje , serwery kosztują , praca ludzi kosztuje
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  11. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    421
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +55 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS_x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS_x53Be 1 GbE
    My tutaj mamy cuda po 3000+ i bez Publicznego IP to możemy sobie podetrzeć...........
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  12. morelo
    Offline

    morelo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 6, 2019
    Messages:
    8
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-409/409 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-409/409 Pro 100 Mbps
    Czy przez File station się na pewno nie da?
     
  13. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Ten dalej swoje ... nie.
     
  14. Kong
    Offline

    Kong Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 8, 2011
    Messages:
    43
    Local Time:
    12:35 PM
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    @morelo@morelo tak działa sieć i NAT. To nie jest "problem" qnap. Albo masz staly IP i przekierujesz porty albo usługę typu DynDns i możliwość przekierowania portów, lub korzystasz z produktow firm trzecich (np zestawiony VPN qnap-zew serwer) które w jakiś sposób obchodzą ci ten problem.
     
  15. morelo
    Offline

    morelo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 6, 2019
    Messages:
    8
    Local Time:
    2:35 PM
    Ratings:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-409/409 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-409/409 Pro 100 Mbps
    Ok panowie jutro dzwonie do orange o co mam ich poprosić? mógł by mi ktoś rozpisać? dziękuje.