przechowywanie grafiki

Dyskusja w 'Stacja multimedialna, zdjęć i muzyki' rozpoczęta przez użytkownika martind, 4 Październik 2009.

Ładowanie...
  1. martind
    Offline

    martind Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam
    Mam serwer TS-109 jest on podłączona do sieci wewnętrznej. Mam też postawioną stronę www na nim. Połączenie ze strona wygląda tak:
    neostrada-router-Qnap.Potrzebuję zamieścić na Qnapie grafikę do aukcji i nie wiem jak to zrobić ? Nie wiem gdzie umieścić grafikę i nie wiem jaki link podać do ukcji . Dawno temu urzywałem fotosika ale teraz jest już platny :-( :-(
    Pozdrawiam
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Poczytaj sobie o DDNS i przekierowaniu portów na routerze.
    Było wszystko na forum.
     
  3. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Pewnie, że było.
    Ale trzeba przyznać, że jakby komuś się zechciało napisać poradnik od A do Z, to wielu maluczkich byłoby wdzięcznych :*

    pozdrawiam
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Zapraszam ...
     
  5. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jak kupię NAS-a, wrzucę na niego stronę i spowoduję, żeby była ona widziana na zewnątrz, to nie omieszkam :)

    Na razie jest ze mnie cienki bolek.

    pozdrawiam
     
  6. martind
    Offline

    martind Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Panowie o DDNS-ach to ja juz dawno wiem - bez tego to by mi strona nie chodziła . Potrzebuję wiedzieć gdzie mam wrzucić zdjęcia , i jaki mam z kąd wziąć link do zdjęć ??
    Pozdrawiam
     
  7. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Jeśli wszystko masz już skonfigurowane czyli wnioskując po twoim poście, strony działają.
    Zdjęcia jak i strony możesz wrzucać poprzez ftpa bądź samba.
    Wchodzisz do katalogu Qweb następnie tworzysz folder np: "allegro" i wrzucasz do niego zdjęcia. Link do zdjęć ma wzór:
    http://twojanazwa.twojdns/allegro/zdjecie1.jpg ...
    cała filozofia.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.