Udzielamy pomocy Przeniesienie Dysku z TS-251+ do TS-453Be

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika Ciangi, 13 Kwiecień 2018.

Ładowanie...
  1. Ciangi
    Offline

    Ciangi Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    24 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    91
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +21 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-ECxx80
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-ECxx80 1 GbE
    Witam serdecznie,

    jak w temacie. Niedlugo przyjdzie do mnie TS-453Be. Czy zadziała w ogóle takie coś, że wyciągnę sobie dysk z qnapa 251+ gdzie mam tam swoje dane pliki system dockery itd. i włoże go do TS-453Be i wszystko będzie ładnie działać? Czy mi się to przyśniło?
    Jeżeli nie, to jak sobie z tym fantem poradzić?

    Pozdrawiam
     
  2. Pecus
    Offline

    Pecus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Luty 2015
    Wiadomości:
    73
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    Przekładałem z TS-431 do TS-451 (inne architektury procesorów) i zadziałało od razu (chwile dłużej się uruchamiał bo zrobił migrację systemu operacyjnego z Arma na Intela dociągając sobie sam wszystko z internetu).
    Po zalogowaniu pojawiło się tylko dodatkowe info o przeprowadzonej migracji i tyle.
    Oczywiście część aplikacji nie działała, bo nie mają odpowiedników dla innego procesora.
     
  3. Ciangi
    Offline

    Ciangi Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    24 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    91
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +21 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-ECxx80
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-ECxx80 1 GbE
    Dzieki. z Helpdeska już tez odpowiedz otrzymałem, także wszystko powinno być ok.
     
  4. Azureus8
    Offline

    Azureus8 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2015
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412U 1 GbE
    TS-453Be jak się sprawuje?
     
  5. Ciangi
    Offline

    Ciangi Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    24 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    91
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +21 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-ECxx80
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-ECxx80 1 GbE
    Na razie rozpakowałem. Dzisiaj wieczorem prawdopodobnie będę uruchamial.
     
  6. Azureus8
    Offline

    Azureus8 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2015
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412U 1 GbE
    Ja mam go już w koszyku zakupowym , ale jeszcze się wacham
     
  7. Ciangi
    Offline

    Ciangi Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    24 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    91
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +21 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-ECxx80
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-ECxx80 1 GbE
    Uwaga uwaga! ten Qnap potrafi mowic! :)
    ponadto w końcu jakies lepsze rozwiązanie dali, nie musze pol qnapa rozkrecac żeby pamięć RAM wymienić....
     
  8. Azureus8
    Offline

    Azureus8 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2015
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412U 1 GbE
    16 GB RAM-u pociągnie?
     
  9. Ciangi
    Offline

    Ciangi Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    24 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    91
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +21 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-ECxx80
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-ECxx80 1 GbE
    Dam odpowiedz w sobote
    --- Połączono posty, 21 Kwiecień 2018, Data oryginalnego postu: 18 Kwiecień 2018 ---
    Tak.
    --- Połączono posty, 21 Kwiecień 2018 ---
    P.S

    nie polecam tego typu rozwiazan żeby przenosić dysk z jednego modelu qnapa do drugiego.

    Container station w ogole nie działa. Po przeinstalowaniu jakies dziwaczne problemy - niby się uruchamia ale kontenery już nie chcą ...
     
  10. Azureus8
    Offline

    Azureus8 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2015
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412U 1 GbE
    A jak ogólnie sprawuje się NAS?
     
  11. Ciangi
    Offline

    Ciangi Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    24 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    91
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +21 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-ECxx80
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-ECxx80 1 GbE
    Bez porównania z TS-251+ ....
    Wszystko smiga. Jestem zadowolony.
     
  12. Penerros
    Offline

    Penerros Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    68
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +8 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Według specyfikacji na stronie Qnap TS-453Be nie posiada złączy audio na tylnej obudowie, jak jest w rzeczywistości, bo widziałem w sklepach internetowych zdjęcia i te złącza były, ale nie wiem czy nie były to zdjęcia z wersji B.
    Ramy od TS-251 będą pasowały do TS-453Be?
     
  13. Ciangi
    Offline

    Ciangi Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    24 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    91
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +21 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-ECxx80
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-ECxx80 1 GbE
    Z tylu sa dwa wejścia mikrofonowe i jedno wejście audio.
    Yyyy nie do końca rozumiem o co chodzi z tymi ramami :D chodzi o pamięć RAM? jeżeli tak to pasuje - sam przenosiłem.

    Pozdr.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  14. Penerros
    Offline

    Penerros Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    68
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    17:38
    Oceny:
    +8 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dokładnie :D chodzi o pamięć Ram. Dzięki za informacje.