Rozwiązany Przeniesienie systemu i danych na nowy serwer

Discussion in 'Macierz oraz woluminy dyskowe' started by Lysy123, Oct 25, 2020.

Loading...
Tags:
  1. Lysy123
    Offline

    Lysy123 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Aug 5, 2020
    Messages:
    3
    Local Time:
    10:49 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Witajcie,

    Aktualnie mam Qnapa TS-212P z 1 dyskiem.
    Zakupiłem Qnapa TS-453 Pro z 4 dyskami

    Chciałbym przenieść system i dane ze starego serwera na nowy, bez przenoszenia dysku
    Jak najlepiej i najbardziej bezproblemowo to zrobić?

    Dzięki za wszelkie info
    Paweł
     
  2. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    10:49 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    Nie rób sobie krzywdy, postaw nasa od zera ... migracje z ARMa zawsze kończą się inicjacją od zera.

    jeśli chcesz mocno go zmigrować, to na starym robisz sobie kopię ustawień (jest w menu głównym), a dane kopiujesz za pomocą FileStation i funkcji RemoteMount.
    obie akcje są opisane na forum, nie będę się powtarzał.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  3. Lysy123
    Offline

    Lysy123 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Aug 5, 2020
    Messages:
    3
    Local Time:
    10:49 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Dzięki za radę
    Myślałem, że mniej pracy to będzie wymagało.
    Cóż trzeba będzie poświęcić trochę czasu na konfigurację.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    10:49 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    polecam najpierw pobawić się nowy urządzeniem , a dopiero jakiś czas potem jak znajdziesz swoją konfiguracje, zapisz ją (screnshot/papier) , zaoraj nasa do zera i postaw raz a dobrze ... ja przechodziłem to 3 razy (dobrze że miałem dane osobno niż system .. mniej to bolało).
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  5. Lysy123
    Offline

    Lysy123 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Aug 5, 2020
    Messages:
    3
    Local Time:
    10:49 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    To widzę, że czeka mnie sporo lektury po przesiadce z syrenki do mercedesa :)
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1