Udzielamy pomocy QFile i Huawei P8 Lite

Dyskusja w 'Urządzenia mobilne' rozpoczęta przez użytkownika toomas08, 25 Marzec 2016.

Ładowanie...
Tagi:
  1. toomas08
    Offline

    toomas08 Zarejestrowany Q Associate

    Dołączył:
    22 Luty 2014
    Wiadomości:
    77
    Local Time:
    05:52
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS115
    Ethernet:
    null
    TS-x53 null
    Witam.
    Mam problem z QFile zainstalowanym na Huawei P8 Lite. Problem tkwi w tym, że program nie wysyła zdjęć na NAS. Sprawdzane na 2 takich samych telefonach czyli to nie problem jednego egzemplarza. Program sprawdzałem też na dwóch telefonach Galaxy S5 i tam program działa bez problemowo. Czy ktoś z Was spotkał sie może z podobnym problemem?
     
  2. Nik_t
    Offline

    Nik_t Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    23 Maj 2017
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    07:52
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    n/a
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Odgrzeję i Podepnę, bo mam podobny problem z Huawei P9 i TS-251A.
    Ustawiłem wysyłanie automatem plików z telefonu aby robić kopię zapasową na NAS i trzymać w swojej chmurze.

    Ustawiłem dwie reguły w Qfile na Huawei P9:
    - pierwsza wysyła wszystkie zdjęcia z P9 do NAS - ta działa ekspresowo i wysyła do NAS
    - druga powinna wysyłać ukryte pliki i zdjęcia, które trzymam jako niewidoczne w jednym miejscu na P9 i kieruje je do Ukrytego katalogu PRIV na NAS
    upload_2017-6-1_14-26-28.

    Niestety mam kłopoty z automatycznym przekazywaniem wg drugiej reguły co daje dwa problemy:
    1. albo Qfile nie wykrywa nowego pliku i nie tworzy zadania wysłania
    2. albo Qfile wykrywa nowy plik (foto) w folderze na P9 i wysyłanie kończy się błędem "ładowanie nie powiodło się! oczekiwanie na ponowną próbę"
    Zdjęcia przeysłają się zaraz po utworzeniu/edytowaniu reguły dwa, a fail jest gdy powinny reagować automatem na zmiany w folderze.

    W Qfile mam zapisane dwa profile logowania do NAS - jako admin i jako użytkownik o ograniczonych dostępach. Użytkownik ma dla PRIV, który jest folderem Ukrytym i użytkownik ma zablokowany dostęp - Deny.

    Czy możecie podpowiedzieć co generuje te problemy i jak ewentualnie je rozwiązać lub alternatywnie.
     
  3. bosman
    Offline

    bosman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Marzec 2018
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    07:52
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11g
    TS-x51 802.11g
    Mam ten sam problem. Może ktoś potrafi pomóc?
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 184
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    07:52
    Oceny:
    +1 135 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a zgłoszone to producentowi ? helpdesk.qnap.com można pisać po PL
     
  5. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 092
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    07:52
    Oceny:
    +93 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Mi aplikacja przestała wysyłać pliki z automatu i robi to tylko jak ją włączę.
     
  6. nielat
    Offline

    nielat Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Lipiec 2018
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    07:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    hmm... a synchronizację w telefonach macie jak rozumiem włączoną?
     
  7. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 092
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    07:52
    Oceny:
    +93 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A jak mam to zrobić skoro nie ma aplikacji Q w programach możliwych do wyboru? Chyba że o czymś nie wiem.
     
  8. tomek0o7
    Offline

    tomek0o7 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Październik 2016
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    07:52
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11n
    TS-210 802.11n
    W niektórych telefonach Huawei Honnor itd szczególnie, gdzie jest nakładka EMUI programy są kill'owane przez soft. W oszczędzaniu energi trzeba pozwolić na włączanie się w każdej chwili.
     
  9. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 092
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    07:52
    Oceny:
    +93 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Ostatnia aktualizacja naprawia mi aplikacje i wysyła zdjęcia po ich zrobieniu.
    --- Połączono posty, 13 Sierpień 2018, Data oryginalnego postu: 12 Sierpień 2018 ---
    Cofam to co napisałem. Kolejna aktualizacja znów spowodowała ze to co działało świetnie, przestało działać =/.
    --- Połączono posty, 13 Sierpień 2018 ---
    Dobra znalazłem. Teraz widzę w ustawieniach parametr "Becground uploading", ustawiłem i chyba działa.