QNAP 109 pro - uszkodzony system

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika Janusz68, 8 Grudzień 2009.

Ładowanie...
  1. Janusz68
    Offline

    Janusz68 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Maj 2008
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Po resecie nie uruchamia się do końca - miga status czerwono/zielono. W sieci widoczny tylko dysk Sata i Drukarki.
    Jak dostać się do swoich danych?
    Prosze o pomoc - nie jestem orłem, a nie chciałbym przez własną głupotę stracić swoich zasobów
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    kontakt > serwis
     
  3. JanuszT
    Offline

    JanuszT Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A cóż mi pomoże serwis? Przecież dane na dysku "nie podlegają" gwarancji.
    Wkładam nowy dysk, instaluję firmware i wszystko działa OK.
    Czy ktoś z forumowiczów odpowie czy i jak mogę te dane odzyskać - zainstalowałem na tym dysku od nowa firmware, nie inicjalizowałem dysku i w zasobach sieciowych nie ma żadnych domyślnych katalogów - public, qmultimedia... itd.
    Próba odzyskania plików opisana na tym forum programem testdisk pod windowsa nie powiodła się - mam komunikat o uszkodzonym systemie plików.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.