Rozwiązany Qnap a TimeCapsule i zmapowanie dysku z TC w Qnapie.

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika zinger, 6 Grudzień 2018.

Ładowanie...
Tagi:
  1. zinger
    Offline

    zinger Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Listopad 2017
    Wiadomości:
    40
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Cześć
    Czy jest możliwość zmapowania lub dostania się do dysku TimeCapsule dostępnego w tej samej sieci?
    Muszę przegrać na Qnapa 4tb danych a nie chcę zostawiać włączonego komputera tylko aby qnap sam sobie to ściągnął.
    Pozdrawiam serdecznie
    Z.

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.5
    Model serwera: QNAP TS-251
    --- Połączono posty, 9 Grudzień 2018, Data oryginalnego postu: 6 Grudzień 2018 ---
    Dostanie się oczywiście z poziomu Qnapa :)
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 447
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    masz przeciez Remote Mount w FileStation.
     
  3. zinger
    Offline

    zinger Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Listopad 2017
    Wiadomości:
    40
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    widziałem na youtubie. Nie ma tego w nowej wersji oprogramowania qnapa.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 447
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a zdalne podłączenie ?

    jak nie ma - to wal ticketa do QNAPa - bo to ważna funkcja.
     
  5. zinger
    Offline

    zinger Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Listopad 2017
    Wiadomości:
    40
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    a ty masz może najnowszy soft? możesz sprawdzić u siebie?
     

    Załączone pliki:

  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 447
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    zdalna instalacja ... co za pi.da to tłumaczyła
     
  7. zinger
    Offline

    zinger Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Listopad 2017
    Wiadomości:
    40
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Kurczę, dzięki, w życiu bym nie wpadł tym bardziej, że zmienili przycisk :)
     
  8. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 447
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    dlatego nie korzystam z PL tłumaczenia ... jest o kant dupy rozbić !
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  9. zinger
    Offline

    zinger Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Listopad 2017
    Wiadomości:
    40
    Local Time:
    16:35
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Od razu zrobione! Dzięki!