QNAP TS-209 II Pro + 2 x 2TB

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika Tomek_Zaw, 7 Styczeń 2010.

Ładowanie...
  1. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Witam
    Posiadam NASa z tematu wyposażonego w 2 x 1TB i niestety coraz bardziej doskwiera mi brak przestrzeni dyskowej.
    Sporo szukałem i na forum QNAPClub jak i w innych miejscach, niestety nie udało mi się odnaleźć jednoznacznej odpowiedzi na jedno pytanie: Czy faktycznie to urządzenie nie obsłuży dwóch dysków po 2TB.
    Może ktoś z Was próbował i zna odpowiedź na męczące mnie pytanie ;)
    Z góry dziękuję za info

    Pozdrawiam
    Tomek
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
  3. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Wielkie dzięki za odpowiedź
    Podaną stronę z kompatybilnymi dyskami znalazłem, jednak zależało mi na opinii kogoś kto próbował "podpiąć" 2x2TB, ponieważ tekst

    "
    Note6
    If you are using two 1.5TB or 2TB hard drives in TS-209, due to an upper limit of the logical volume capacity, you can only have either the Single Disk Volumes(s) or the RAID 1 Disk Volume.
    "

    zrozumiałem jednoznacznie, więcej niż 2TB nie będziesz miał ;(
    Czy to prawda?

    Pozdrawiam
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Tak jak widać, jest to prawda. Sam nie zauważyłem tej notki.
    Może pora przesiąść się na wyższy model QNAPa ? :] Twój wybór
     
  5. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    No nic, chyba nie ma innego wyboru ;)
    Dzięki
     

Poleć tę stronę