Help Qnap TS-412U i brak migawek

Status
Not open for further replies.

tadek

Entry Technician
Q Associate
Jan 19, 2015
40
3
8
45
QNAP
TS-453 Pro
Ethernet
1 GbE
Witam grupę,

Mam trochę dziwne pytanie, ponieważ posiadam Qnap TS-412U i nie widzę nigdzie opcji zrobienia migawek. Nie ma też odpowiedniej aplikacji do pobrania. Dziwne, ponieważ mam też Qnap TS-453 Pro i tam jest aplikacja Pamięć masowa i migawki.

O co chodzi?

a czemu te trupek miałby je mieć? dyski masz sformatowane w QTS 4.2 przynajmniej w nowym formacie? strzelam że masz dyski zrobione starym sposobem który nie ma migawek.

Dzięki za wskazówkę. Co znaczy nowy format?

Ok rozumiem. Pytam, ponieważ szukam rozwiązania, żeby zabezpieczyć się jakoś przed ransomware przy okazji mieć backup.
Mam tak. Pracuję na plikach w TS-453 Pro i pomyślałem, że wykorzystam TS-412U do backupów, którym będę robił migawki.
Jakie rozwiązanie w tej sytuacji byś proponował? Robić migawki na TS-453 i backu do TS-412U?

Pomoc - Kopia HBS czy replikacja migawek - co lepsze?
@tadek to zapraszam do mojego tematu. Przeczytaj co tam pisałem i jak masz jakieś konkretne pytania to pisz tu. U mnie nieco inna sytuacja jak u Ciebie, ale możesz zastosować robienie kopii zapasowej HBS z jednego QNAPa na drugi. Ja na razie robię to lokalnie (z jednego dysku na drugi), ale docelowo chcę też przerzucać tą kopię na innego QNAPa, tylko z poza mojej sieci (z wykorzystaniem VPN).

Status
Not open for further replies.

Users search this thread by keywords

1. Replikacja
  2. replikacja migawek