QNAP + TV (over DLNA)

Dyskusja w 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' rozpoczęta przez użytkownika pps, 13 Kwiecień 2010.

Ładowanie...
  1. pps
    Offline

    pps Moderator Contributor

    Dołączył:
    21 Listopad 2008
    Wiadomości:
    61
    Local Time:
    19:59
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam.

    Pytanko skrótowo zamieściłem w temacie.
    Czy ktoś z powodzeniem podłączył swoją "kanapkę" do telewizora poprzez DLNA?
    Ew. czy ktoś próbował i coś "nie banglało"?

    Pozdrówka
     
  2. toolman
    Offline

    toolman Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Październik 2009
    Wiadomości:
    34
    Local Time:
    20:59
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-119/219
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-119/219 1 GbE
    Witam.
    Mam 119-kę w sieci lokalnej wraz z tv Samsung serii 6. Łączność bez zarzutu. Obsługa zawartości Qnapa z poziomu TV jest taka sama jak obsługa podłączonego do tv pendrive czy też dysku zewnętrznego.

    Mój TV odtwarza mpg, divx ale nie trybi w ogóle z rmvb.
    Nie wiem od czego to zależy, ale po ostatniej aktualizacji firmware mogę wszystkie filmy pauzować, co było wcześniej niemożliwe, a niektóre filmy mogę przewijać, ale nie wiem od czego to zależy że jeden można przewijać a innego nie.

    Natomiast nie mam pojęcia czemu nie działają napisy przez DLNA. Czy to wina TwonkyMedia czy TV? Nie wiem. TV przez usb odtwarza napisy w filmach

    Jeśli ktoś potrafi odpowiedzieć gdzie leży problem z napisami i przewijaniem filmów to będę wdzięczny :)
     
  3. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    19:59
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Niestety TwonkyMedia ma ograniczenie dot. napisów.
    Spróbuj z innego oprogramowania (np. kissdx u mnie wyswietla).
     
    • Informacyjne Informacyjne x 1
  4. dzwigar
    Offline

    dzwigar Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Luty 2011
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    19:59
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam serdecznie.
    Tez mam problem z napisami przez upnp Twonkymedia i pewnie przez ten serwer sie nie da wyslac na moj tv samsung.
    Czytalem ze mozna zainstalowac kissdx i tak zrobilem ale moj telewizor nie wykrywa tego serweru choc ja widze w procesach jest uruchomiony.
    Prosze was o pomoc.
     
  5. Rafk
    Offline

    Rafk Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    20:59
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam.
    Będąc świeżo po zakupie TS-112 trochę się załamałem czytając te wpisy. Postanowiłem jednak pokombinować i doinstalowałem TwonkyMedia 6 w QPKG. No i napisy ruszyły na moim samsungu.
    Tak jak w przypadku innych serwerów DLNA odpalanych na kompie, napisy powinny być w UTF-8 (to nie problem, notatnik i zapisz jako UTF-8), inaczej polskie znaki są z krzaczkami. Ograniczenie, jakie zauważyłem na twonky, to nazwa pliku musi być bez spacji, inaczej nie ładują się napisy. Ale poza tym wszystko ok, napisy TXT śmigają. SRT jeszcze nie sprawdzałem, nie mam żadnego pod ręką, ale chyba nie powinno być problemu.
     
  6. fl3xy
    Offline

    fl3xy Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Listopad 2011
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    19:59
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja mam problem z telewizorem PHILIPS nowy model ktory jest w stanei obsluzyc nawet mkv jendakze po odpaleniu twonkymedia PS3 widzi serwer i pliki, iphone tak samo widzi serwer i pliki ale telewizor nie widzi wogle serwera, jedyne co znajduje to moj komputer z odpalonym Windows Media Player jakos dlna . A co ciekawe w instrukcji TV pisze ze zalecany jest twonky media :-(
    moze mi ktos pomoze z tym problemem.

    Jedyne co udalo mi sie narazie ustalic to ze jak chce wlaczyc stacje multimedialna to dostaje komunikat ze serwer www nie jest wlaczony jednak jak chce go wlaczyc to zawiesza sie wszystko na napisie prosze czekac trwa włączanie i nic sie nie dzieje :-(
     

Poleć tę stronę