Udzielamy pomocy QNAP TVS-473e - dołożenie ram

Discussion in 'Podstawowe ustawienia systemowe' started by slavo_s2k, Apr 7, 2021.

Loading...
Tags:
  1. slavo_s2k
    Offline

    slavo_s2k Entry Technician Q Associate

    Joined:
    May 3, 2017
    Messages:
    41
    Local Time:
    2:47 AM
    Ratings:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Chciałem rozszerzyć pamięć w moim QNAPie 473e , obecnie ma 2x4GB DDR4 CL17, próbowałem dołożyć 8GB DDR4 (również 2400, CL17), które akurat miałem pod ręką, niestety system nie wstaje, "wisi" na "checking memory", niezależnie czy założę tylko 1x8GB, czy może 2x2GB + 1x8GB. To był jakiś zwykły moduł Silicon Power, rozumiem że muszę dobrać coś kompatybilnego, jakiej pamięci szukać? Czy mogę dołożyć do 2x2GB moduł 1x8GB czy raczej muszą być parami?
     
  2. daniel_t
    Offline

    daniel_t Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    495
    Local Time:
    2:47 AM
    Ratings:
    +125 / 5 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-x72n
    Ethernet:
    1 GbE
  3. slavo_s2k
    Offline

    slavo_s2k Entry Technician Q Associate

    Joined:
    May 3, 2017
    Messages:
    41
    Local Time:
    2:47 AM
    Ratings:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Czyli raczej takie i nieeksperymentować z innymi? Jak dołożę do moich 2x2GB dodatkową kość 1x 8GB to będzie działać, czy lepiej 2x4GB