Rozwiązany QuFirewall - dużo blokowanych pakietów - Rtorrent?

Discussion in 'Podstawowe ustawienia systemowe' started by lord_yabol, Jul 20, 2021.

Loading...
  1. lord_yabol
    Offline

    lord_yabol Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 10, 2018
    Messages:
    67
    Local Time:
    11:51 AM
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53D 1 GbE
    Witam,

    Zauważyłem dużo alarmów takich jak poniżej:
    upload_2021-7-20_10-14-27.

    Czy powodem może być Rtorrent?
    Ustawiłem port 42000 na Polske, Europe i USA.
    upload_2021-7-20_10-16-43.
     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,880
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:51 AM
    Ratings:
    +224 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Powodem mogą być boty które nasłuchują porty i próbują się do Ciebie dobić. Od taki plus wystawienia nas na Świat.

    Wysłane z mojego XQ-AT51 przy użyciu Tapatalka
     
  3. lord_yabol
    Offline

    lord_yabol Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 10, 2018
    Messages:
    67
    Local Time:
    11:51 AM
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53D 1 GbE
    Zmodyfikowałem ustawienia.
    192.168.0.18 to drukarka używana w domu.
    Virtual Switch na Polskę
    upload_2021-7-20_10-27-16.
    Poobserwuję.
    --- Połączono posty, Jul 20, 2021, Data oryginalnego postu: Jul 20, 2021 ---
    Port 32400 dla Plex
    --- Połączono posty, Jul 20, 2021 ---
    Co ciekawe w Plexie jak nie dodam regionu USA to mi często rozłącza zdalny dostęp.
     
  4. pigers
    Online

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,924
    Local Time:
    11:51 AM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    mało .. wczoraj restartowałem router (gdzie jest firewall):
    upload_2021-7-20_10-29-27.
     
  5. lord_yabol
    Offline

    lord_yabol Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 10, 2018
    Messages:
    67
    Local Time:
    11:51 AM
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53D 1 GbE
    --- Połączono posty, Jul 20, 2021, Data oryginalnego postu: Jul 20, 2021 ---
    To są tzw. Minusy popularności ;)
     
  6. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,880
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    11:51 AM
    Ratings:
    +224 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Mozęsz zmeinić na inny.
    Bo niestety Plex nie działa jak nie działają serwery Plexa. Możesz zmienić port ręcznie w samym Plexie.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,894
    Local Time:
    11:51 AM
    Ratings:
    +1,871 / 39 / -9
    Followers:
    39
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Firewall i blokowanie geoip niesie ze sobą pewne konsekewncje ;) Nie wiem czemu ta dyskusja w ogole. No ale coz... :)
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1