Udzielamy pomocy QVR Pro wymagalicencji do nagrywania?

Discussion in 'Stacja monitoringu' started by Bavar, Jun 10, 2019 at 6:48 PM.

Loading...
Tags:
  1. Bavar
    Offline

    Bavar Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Sep 4, 2018
    Messages:
    8
    Local Time:
    2:24 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Posiadam kamerę typu ONVIF, zainstalowałem program QVR Pro, ustawiłem miejsce do nagrywania podłączyłem kamerę i dostałem informację o tym, że wszystko przebiegło poprawnie, jednak po chwili kamera rozłącza się i ciągle jest informacja o próbie łączenia. Przy próbie edycji i sprawdzenia połączenia dostaję informację że jest ok ale w programie do podglądu czy nagrywania jest cały czas łączenie.

    Moje pytanie jest takie, czy wymagana jest jakakolwiek licencja dla tego programu aby to poprawnie działało?

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6.0959
    Model serwera: QNAP TS-253A
     
  2. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    421
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    3:24 PM
    Ratings:
    +55 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS_x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS_x53Be 1 GbE
    Żadna licencja nie jest wymagana poniżej 8szt. kamer, a QVR Pro działa jak widać, pozostawia wiele do życzenia, a w dodatku mocno katuje Qnapa
     
  3. Bavar
    Offline

    Bavar Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Sep 4, 2018
    Messages:
    8
    Local Time:
    2:24 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Trochę poprzeglądałem watki na forum i w necie. Wygląda że oprogramowanie ma problem z kamerami ONVIF, a szkoda bo wspiera kodek h265, który lepiej się nadaje do nagrywania. Z tym katowaniem serwera faktycznie lekka przesada jest tym bardziej, że SS praktycznie poza większym zużyciem ramu, procka nie zużywa.