Rozbudowa ramu w Nasie

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika Nathaniel, 24 Styczeń 2009.

Ładowanie...
  1. Nathaniel
    Offline

    Nathaniel Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Listopad 2008
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    21:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam wszystkich.
    Mam pytanko czy ktoś już rozbierał swojego nasa żeby mu dołożyć ramu?
    Posiadam TS-409tkę info jest na nim że posiada 256MB DDR2.
    Sam jeszcze nie chce otwierać swojego bo mi szkoda utracić gwarancje.
    Jeżeli ktoś się już tym bawił to proszę podzielcie się wrażeniami, konkretnie chodzi mi o to czy coś przyspieszyło czy widać jakieś różnice w porównaniu z standardowym wyposażeniu. Z tego co zauważyłem w zwykłych PC to daje widocznego kopa dorzucanie pamięci. Może ktoś wie jakie dokładnie są użyte pamięci ddr2 w 409tce?
    Pozdrawiam.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:38
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie da sie dolozyc ramu do tych urzadzen (109/209/409). Kosci sa wlutowane w plyte glowna...

    Upgrade ramu mozna robic dla urzadzen 439/509/639/809...
     
  3. wpmike
    Offline

    wpmike Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    4
    Miejscowość:
    Warszawa/Londyn/Slough
    Local Time:
    22:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Super, akurat poszukiwałem tej informacji jako, że noszę się z zamiarem kupna 439. Jak cenowo i wydajnościowo wychodzi ten model na tle 509? Kiedy pojawi się dział odnośnie 439?
     
  4. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    22:38
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Można dołożyć pamięć RAM w 509 bez utraty gwarancji ??
     
  5. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    21:38
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Oficjalnie nie można - jak Ci się uda i montażysta nie trafi stickerem w śrubę to jesteś w domu :) w innym przypadku nic z tego. W pracy mam TS509 ze stickerem na śrubie a na domowym już nie i dostać się do środka to nie problem. Podsumowując: zrywając stickera tracisz gwarancję :-(

    pozdrawiam
     
  6. wpmike
    Offline

    wpmike Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    4
    Miejscowość:
    Warszawa/Londyn/Slough
    Local Time:
    22:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie jest to do końca prawdą.
     
  7. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    21:38
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Jeśli uwaga w temacie plomby to z tego co pamiętam to tak jest. Jeśli się mylę proszę o korektę

    Pozdrawiam
     
  8. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    22:38
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Żeby być pewnym poczekam jednak do końca gwarancji – 1,5 roku X-(
     
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:38
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    nie lepiej zadzwonic do dystrybutora i zapytac? lub wyslac maila?
     
  10. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    22:38
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Witam
    Panowie jako, że pracuje w serwisie dystrybutora gwarantuje wam, że nie można samemu dokładać RAM, inaczej można, ale z automatu traci się gwarancję :).
    Pozdrawiam
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. qnap rozbudowa ramu