Rozwiązany rTorrent Pro - czy instaluje się inaczej niż rTorrent free?

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika SushiMan, 27 Październik 2018.

Ładowanie...
Tagi:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SushiMan
    Offline

    SushiMan Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    47
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    12:12
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    No bez żartów ;)
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Wpadłem ostatnio na pomysł wsparcia pracy @Silas Mariusz@Silas Mariusz i zakupiłem rTorrent-Pro.
    Instalowałem go kilka razy, ale niestety nie działa i teraz mam pytanie: czy rTorrent Pro instaluje się inaczej niż poprzednie wersje free?
    Pytam bo po zainstalowaniu rTorrent Pro nie widzę użytkownika rtorrent, mimo, że widzę w logu:
    Instalowałem na użytkowniku z uprawnieniami administratora, ale nie administratorze...

    W logu znalazłem również taki wpis:
    oraz
    Oczywiście po kliknięciu ikony na pulpicie strona konfiguracji rTorrent-Pro nie otwiera się...

    Firmware version: 4.3.5 Build 20181013
    Model name: QNAP TS-853A
    rT Pro version: rtorrent_0.9.6-1017-181017_x86_64
     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:12
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Błąd Jak się okazuje na Qnapie może mieć to znaczenie. Na Synology nie ma to znaczenia.
     
  3. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 744
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:12
    Oceny:
    +1 496 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A czy masz udział sieciowy Download? Czy są włączone funkcje multimedialne w serwerze?
     
  4. SushiMan
    Offline

    SushiMan Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    47
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    12:12
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    No bez żartów ;)
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Zainstalowałem na koncie administratora i efekt jest ten sam.

    Hmmm... No cóż - tak, nie.
     
  5. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 744
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:12
    Oceny:
    +1 496 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    No właśnie. To włącz i zobacz czy działa :)
     
    • Wygrany! Wygrany! x 1
  6. SushiMan
    Offline

    SushiMan Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    47
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    12:12
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    No bez żartów ;)
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Mariusz, działa bardzo ładnie. Co prawda, po podrzuceniu do katalogu session starej zawartości, zgubił mi ścieżki połowy z ponad 700 torków, ale ta druga połowa działa pięknie. Teraz badam czemu tej pierwszej połowy nie załadował mi poprawnie... Od razu zaznaczę, że były to zarówno w pełni pobrane torki jak i te pobrane częściowo.

    Temat uważam za rozwiązany.
     
  7. rycho31
    Offline

    rycho31 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    15 Listopad 2012
    Wiadomości:
    37
    Local Time:
    11:12
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x53 10 GbE
    u mnie podobny problem. niby mam ten udzial sieciowy a nadal wywala powyzszy blad.
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 744
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:12
    Oceny:
    +1 496 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Masz włączone funkcje multimedialne?
     
  9. rycho31
    Offline

    rycho31 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    15 Listopad 2012
    Wiadomości:
    37
    Local Time:
    11:12
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x53 10 GbE
    Nie wiem co bylo przyczyna, ale na nowo zainicjowalem serwer i wszystko teraz dziala jak nalezy :).
     
  10. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 744
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:12
    Oceny:
    +1 496 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.