Rozwiązany rTorrent - Przenoszenie torrentów w inne miejsce

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika _Floyd, 18 Maj 2017.

Ładowanie...
Tagi:
  1. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Hej,

    Powiedzcie mi proszę jak mam przenosić ściągnięte pliku po ściągnięciu z:
    upload_2017-5-18_9-36-20.

    Teraz jak coś wypożyczę przez rTorrent wchodzę do tego katalogu wybieram przenieś i wskazuje folder Multimediów. Tam też mieniam nazwę katalogu na bardziej mi przyjazną. rTorrent nadal działa i udostępnia takie pliki innym. Problem się pojawia gdy dokonam restartu NAS. Wtedy rTorrent zaznacza takie torrenty jako błędne i tworzy ponownie katalogi puste w miejscu z obrazka powyżej (complete).

    czy istnieje jakaś możliwość by się tak nie robiło? Tzn. By udostępnianie nadal działało po zmianie ścieżki do pliku?

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Build 20YYMMDD
    Model serwera: QNAP tS-253A
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    1) Używasz hard-linków w autotools
    upload_2017-5-18_10-20-43.

    2) Przenosisz pliki w obrębie tego samego woluminu! Nie pomiędzy dwoma bo czas przenoszenia będzie zbyt długi i może przerwać proces.

    3) Do przenoszenia naturalnie nie używasz File station, tylko wbudowanego w torrent menadżera.
    upload_2017-5-18_10-22-22.

    upload_2017-5-18_10-22-40.
     
  3. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    1) korzystam z:
    upload_2017-5-18_10-25-43.

    2) mam tylko 1 Volumin

    3) Ok spróbuje. Tylko czy będę mógł wtedy zmienić nazwę i dokonać restartu NAS?

    Sprawa jest o tyle dziwna że wszystko działa do restartu. Tzn. Przeniosę pliki za pomocą FileStation jest ok (nawet zmieniam nazwy), nadal udostępniam wszystko, restart psuje wszystko.

    Zobaczę czy przeniesienie bezpośrednio z programu pomoże.
     
  4. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Tak.
    Ponieważ oryginaly zostaną w Download.
    A przeniesiesz tylko Complete.
    Własnie po to są hard linki.
     
  5. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    W takim wypadku i przeniesienie przez fileStation działa prawidłowo ale rozdziela się po restarcie.

    Sprawdzę jakieś coś z wypożyczalni i zobaczę czy to zadziała. Tzn. czy zadziała przeniesienie przez program rTorrent.

    No dobrze sprawdziłem. Zrobiłem tak jak prosiłeś i niestety nic to nie dało =/.

    Plik się ściągnął do końca, przeniosłem go przez rTorrent w inne miejsce, zmieniłem nazwę, dokonałem restartu i znów jest że pozycja "pauza".
     
  6. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Czekaj ja sie zakrecilem. Nie przenos z poziomu rtorrenta. Przenies z Complete przez File Station. Jesli jest pauza to sprawdź które pliki wew. Być może, któreś z nich zostały zmodyfikowane.
     
  7. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    To super. czyli wracamy do punktu wyjścia =].

    Czy nic nie może mi działać jak należy =/.

    Dobra robię tak:
    Pobrałem przez aplikację w telefonie:
    upload_2017-5-18_13-42-39.

    Wchodzę do Filestation:
    upload_2017-5-18_13-43-24.

    Zmieniam nazwę i nadal jest ok:
    upload_2017-5-18_13-44-29.

    Robię restart:
    upload_2017-5-18_14-5-50.

    // Przeinstalowałem rTorrent i nadal to samo =/.
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Kliknij na zakladke pliki i zobacz ile mają procent torrenty.
     
  9. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    No mają 0:
    upload_2017-5-18_15-15-29.

    Po naciśnięciu > start ciągle jest pauza i nic się z tym plikiem nie dzieje.

    Jedyne co zmieniłem to nazwę katalogu.
     
  10. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A już widze...
    Czemu sciezka torrent prowadzi do complete a nie download?

    I spójrz jak ja mam ustawione autotools:
    1. Wyłącz rtorrenta.
    2. Odinstaluj rtorrenta
    3. Wykasuj cały katalog w udziale Download/rtorrent/settings
    4. Zainstaluj rtorrenta. - ustawienia powinny być przywrócone.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  11. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    To ty masz inaczej niż ja:
    upload_2017-5-18_15-19-28.

    upload_2017-5-18_15-19-47.

    Zatrzymałem.

    Usunąłem.

    Pobrałem znów.

    Wprowadziłem takie ustawienia:
    upload_2017-5-18_15-34-48.

    Możliwe ze wystarczyło wprowadzić rtorrent/complete zamiast tak jak miałem Downlouds. O dziwo rTorrent pobrałem QnapClub i domyślnie te ustawienia były wyłączone?! W każdym razie wydaje mi się ze działa.

    Dziękuję. Jeszcze jak byś mi pomógł z Telewizjadą to byłbym pełen szczęścia.
     
  12. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:22
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie. Instalacja rtorrenta nie wpływa na ustawienia zapisane w katalogu Download. To musiały być Twoje zmiany.
     

Poleć tę stronę