Rozwiązany rTorrent (warn) rtorrent: watchdog svc: monitorix is down. Relaunching...

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika _Floyd, 26 Kwiecień 2017.

Ładowanie...
Tagi:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Cześć,

    Odważyłem się i zainstalowałem rTorrent 2017-b0419-0.9.6. Zrobiłem to przez ręczne dodawanie qpkg w App Center. Dodałem port 6009 do uPnP. Zrestartowałem NAS i pojawia mi się komunikat:
    Typ Data Czas Użytkownicy Źródło IP Nazwa komputera Zawartość
    Ostrzeżenie 2017/04/26 11:31:01 rtorrent 127.0.0.1 localhost (warn) rtorrent: watchdog svc: monitorix is down. Relaunching...

    Czy dla Monitorix również trzeba dodać jakiś port? Czy ktoś wie skąd pojawia się ten błąd?


    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Build 20YYMMDD
    Model serwera: QNAP TS-253A
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    dobrze byloby sprawdzic dlaczego Monitorix się restartuje
    daj na szybko TeamViewer
     
  3. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Podałem.

    Mogę dodać crash_report-rtorrent jak będzie trzeba.
     
  4. Penerros
    Offline

    Penerros Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    48
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    U mnie też nie działa monitorix

    Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
     
  5. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 203
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +985 / 27 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    strzelam że port zajęty
     
  6. Penerros
    Offline

    Penerros Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    48
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Nie

    Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
     
  7. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 203
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +985 / 27 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a jak to sprawdziłeś/aś ?
     
  8. Penerros
    Offline

    Penerros Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    48
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Mam czystego qtsa

    Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
     
  9. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 203
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +985 / 27 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    to że masz czyste zęby nie znaczy że są zdrowe ...
     
  10. Penerros
    Offline

    Penerros Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    48
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Oj widzę że forum robi się coraz bardziej szydercze:-#
     
  11. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 203
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +985 / 27 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    porównanie ...
     
  12. Penerros
    Offline

    Penerros Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    48
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Jeżeli komendy: netstat -ta lub netstat -lnp pokazują zajęte porty to nie widzę żeby port 6007 był zajęty, chyba że sprawdza się to inaczej?
     
  13. Damian
    Offline

    Damian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    802.11ad
    TVS-x71 802.11ad
  14. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Mi @Silas Mariusz@Silas Mariusz sprawdzał i nic nie pomogło niestety. Z tego co widzę to jak łącze się zdalnie to monitorX próbuje się połączyć po numerze IP lokalnie (192....), co raczej nie powinno mieć miejsca. Może sytuacja wygląda jak z Notes Station, brakowało innego programu by zaczął działać inny.

    W każdym razie rtorrent działa świetnie. Widget na tel również, wraz z zdalnym klientem.
     
  15. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ponieważ nie chciało mi się bawić :)
    Monitorix to dodatkowy program rysujący wykresy działania serwer, który jest dodatkiem i zupełnie nie wpływa na jakość pracy rtorrent'a.
    upload_2017-4-29_9-52-35.

    Ale spróbujcie edytować plik: /usr/bin/rtorrent/etc/monitorix i na liniach 30 i 31 edytować i zmienić:
    Kod (INI):
    1. user = rtorrent
    2. group rtorrent
    > na >
    Kod (INI):
    1. user = admin
    2. group = adminstrators
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  16. Penerros
    Offline

    Penerros Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    48
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Działa B-)
     
  17. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    No to wydajemy poprawke rtorrenta :p
    Z małą zmianą w interfejsie :p
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
    • Piwo Piwo x 1
  18. Penerros
    Offline

    Penerros Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    48
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Gdzie znajdę plik konfiguracyjny rTorrenta?
     
  19. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nawet jak znajdziesz to zmiany w nim kompletnie nie bedą trwale. Odpuscilbym.
     
  20. Penerros
    Offline

    Penerros Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Październik 2016
    Wiadomości:
    48
    Miejscowość:
    Zielęcin
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Nie chcę nic zmieniać, potrzebuję go do supportu z tracera.

    Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę