Sprzedam [S] Qnap TS-451 8G + ew. 2x HDD 4GB + APC es550 + Cisco SG200-08

Dyskusja w 'Sprzedam/Kupie Używane/Nowe' rozpoczęta przez użytkownika chemik333, 22 Luty 2018.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. chemik333
    Offline

    chemik333 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Marzec 2016
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    04:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Witam,
    Niestety z braku czasu nie wykorzystywałem jego potencjału, a dodatkowo prawdopodobnie niedługo odwiedzi mnie podobny sprzęt, więc obecny przeznaczony zostaje na sprzedaż. Kupiony 8 marca 2016, używany (czyli włączony) przez niecałe półtora roku (wcześniej ponad pół roku stał i czekał na rozpakowanie z pudła...). Używany dotychczas był wyłącznie z jednym dyskiem SSD (do testów, sprawdzania udostępniania, sporadycznie do osiołka).

    Qnap TS-451 oryginalnie 1GB RAM, zwiększony przeze mnie do 8GB (2 kości po 4GB, dobrane na podstawie odpowiedniego wątku na forum). Nie były aktywowane żadne licencje do kamer, ani nigdy nie był rejestrowany w chmurze Qnap. Oryginalne pudło, zasilacz, bazowa kość ram... - 1400zł.

    Do tego dla chętnego mogę dołożyć: (lub dla innych chętnych, po sprzedaży Qnapa)

    - 2 dyski Seagate 4TB NAS HDD ST4000VN000 - odpalone 2 lata temu w kieszeni do komputera PC, jednorazowo nagrane w 100% do ostatniego bajta i następnie odczytane w całości (taki mój test dysku który robię każdemu nowemu dyskowi od 15 lat...) Zero problemów. Następnie zmagazynowane w pudle w oryginalnej folii i opakowaniu w oczekiwaniu na wykorzystanie. Jeszcze rok gwarancji (zakup 4 marca 2016), a przebieg to pewnie kilkadziesiąt godzin kręcenia się w kieszeni USB (wtedy płyta z mojego ówczesnego komputera nie umiała czytać dysków >2TB). Kopia dokumentu zakupu do gwarancji. - 300zł / sztuka

    - APC es550 do którego przez 100% czasu był podpięty Qnap. Uruchomione toto było przez ok. 1,5 roku. W tym czasie prądu zabrakło może ze 3 razy i zszedł do minimum wyłączając wcześniej ustawionego na 5 minut Qnapa. Nie zauważyłem aby następowała degradacja stanu akumulatora, a Qnap pokazuje o wiele dłuższy czas możliwy do podtrzymania (25 minut z dodatkowo podpiętymi 2 routerami i switchem). Gniazda polskie z bolcami uziemiającymi. Oryginalne pudełko, kabel... - 150zł. Dla chętnego mogę dołożyć za dodatkowe 120zł nowy oryginalny akumulator RBC2 o ile będę miał jeszcze do niego dojście w takiej cenie (do tego też doszłoby kilka dni czekania na przesyłkę).

    - Switch Cisco SG 200-08 - uruchomiony ze 2-3 miesiące. Kupiony specjalnie do obsługi 2 linii do Qnapa. Zastąpiłem go później switchem 24 portowym... Kompletny, z oryginalnym pudłem. - 100zł

    Nie wystawiam faktury. Sprzęt w 100% sprawny. Lokalizacja: Warszawa / Sulejówek. Odbiór NAJCHĘTNIEJ osobisty (możliwość umówienia się).
    Ew. wysyłka pocztą po przedpłacie. Gdy ktoś bardzo by chciał przez allegro, to do ceny dochodziłoby 50zł na prowizję dla allegro... (prowizja i tak będzie większa, ale resztę pokryję ja). Koszt wysyłki ubezpieczonej pewnie w okolicach 20zł, a w przypadku paczki z APC to pewnie ok. 30zł trzeba liczyć.

    jestem otwarty na propozycje :)
    chemik333 -< małpa >- gmail.com
     
  2. angustiose
    Offline

    angustiose Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Listopad 2017
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    04:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Witam
    To jest model z HDMI i pilotem?

    Pozdrawiam
    Andrzej

    Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
     
  3. chemik333
    Offline

    chemik333 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Marzec 2016
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    04:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
  4. zgoneq
    Offline

    zgoneq System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    16 Sierpień 2015
    Wiadomości:
    102
    Local Time:
    04:37
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Cześć,
    jestem zainteresowany switchem - jak już sprzedasz qnapa.
     
  5. piwko28
    Offline

    piwko28 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2018
    Wiadomości:
    2
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    04:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x31 802.11ac
    Ja jestem chętny na APC jak już sprzedasz QNAPa.
    I ewentualnie na dyski też, jakbyś się zdecydował sprzedać do jutra ;)
     
  6. chemik333
    Offline

    chemik333 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Marzec 2016
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    04:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Ok. To: zgoneq i piwko28 proszę się odezwać do mnie na maila - ustalimy szczegóły. Odpiszę wieczorem.

    A Qnap TS-451 8GB spada z ceną na 1300zł
     
  7. zgoneq
    Offline

    zgoneq System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    16 Sierpień 2015
    Wiadomości:
    102
    Local Time:
    04:37
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    ok, poszło na prv
     
  8. piwko28
    Offline

    piwko28 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Marzec 2018
    Wiadomości:
    2
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    04:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x31 802.11ac
    Ja napisałem na maila.
     
  9. Pecus
    Offline

    Pecus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Luty 2015
    Wiadomości:
    73
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    04:37
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    QNAP jak widzę jeszcze aktualny. Właśnie wysypał mi się TS-431, może czas na przesiadkę.
    Daj znać na prv.
     
  10. chemik333
    Offline

    chemik333 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Marzec 2016
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    04:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Tu nie ma privów (z tego co wiem tylko dla Adminów są dostępne). Dlatego podałem na górze maila. Proszę odezwij się tam do mnie Pecus
    --- Połączono posty, 3 Marzec 2018, Data oryginalnego postu: 2 Marzec 2018 ---
    Qnap poszedł, dyski i APC poszły, switch też pójdzie pewnie lada moment do paczki, więc temat do zamknięcia.
     
  11. zgoneq
    Offline

    zgoneq System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    16 Sierpień 2015
    Wiadomości:
    102
    Local Time:
    04:37
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Dokładnie - nie ma prv. Użyłem skrótu myślowego mając na uwadze prywatnego maila... Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.