Rozwiązany Security Counselor gdzie to jest?

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika wojtekdu, 29 Wrzesień 2018.

Ładowanie...
  1. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Marzec 2015
    Wiadomości:
    242
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +24 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Przed chwilą zaktualizowałem mojego QTS`a do najnowszej wersji. We wstępniaku informacja dotyczy nowej aplikacji Security Counselor tylko jej nie mogę nigdzie odnaleźć.
    Przeszedłem na stronę Twój portal zabezpieczeń dla QNAP NAS. Przeczytałem wszystkie wieści i na dole jest:
    upload_2018-9-29_13-7-54.

    upload_2018-9-29_13-9-0.

    Przejrzałem wszystkie możliwe warianty i nigdzie nie znalazłem Security Counselor. O co chodzi? Nie rozumiem?


    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.5.0713 Build 20180928
    Model serwera: QNAP TS-251
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 451
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  3. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Marzec 2015
    Wiadomości:
    242
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +24 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Dzisiaj już pojawiła się aplikacja w AppCenter. Jest oznaczona jako beta wersja 1.0.1. Działa i jest to jakiś pomysł na scentralizowanie usług dotyczących bezpieczeństwa.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  4. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 173
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    U mnie brak, w becie było:
    upload_2018-10-1_13-37-32.
     
  5. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 451
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +1 158 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  6. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 173
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    No u Ciebie jest fajnie. U mnie nie ma:
    upload_2018-10-1_14-1-13.
     
  7. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Marzec 2015
    Wiadomości:
    242
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +24 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
  8. Kreonium
    Offline

    Kreonium Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    31
    Miejscowość:
    Tredegar
    Local Time:
    15:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    What's this?
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    A ja też nie miałem dopuki ręcznie update systemu nie zrobiłem.
     
  9. Spooky
    Online

    Spooky Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    11 Lipiec 2018
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +23 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Mój Q sam zaproponował aktualizację QTSa do 4.3.5. Po podniesieniu, aplikacja jest dostępna w App Center.
     
  10. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 173
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A wiec u każdego inaczej.
    --- Połączono posty, 1 Październik 2018, Data oryginalnego postu: 1 Październik 2018 ---
    Mam ten sam model co Ty, również Q zaproponował sam UpDate i nic z tego.
     
  11. Kreonium
    Offline

    Kreonium Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    14 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    31
    Miejscowość:
    Tredegar
    Local Time:
    15:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    What's this?
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE

    Dziwne. Ale coś ostatnio nie teges z App Center, również rtorrent Pro nie widać.
     
  12. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 744
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +1 496 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    rtorrent-Pro to inna kwestia, na którą odpisalem. Co do SC to tak jak @wojtekdu@wojtekdu napisał... pobierz z: https://www.qnap.com/pl-pl/app_cent...me=TS-251&jump_win=1&II=142&qts=4.3.5&seq=183
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  13. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 173
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    16:27
    Oceny:
    +101 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Zaczekam aż to Qnap naprawi. Skoro się tym chwali to powinno to być.