Witam, chcialem zainstalowac serwer TFTP na Qnapie (209 II) lub 409 na forum Qnapa znalazłem info: https://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=9 ... ilit=+tftp ale jak znalazłem : atftp - 0.7-7 - Advanced TFTP server and client tftp-hpa - 0.48-1 - A tftp package to jak to zainstalowac ? nie mam doswiadczenie z linuxem, a nie chcialbym czegos sp... bo mam troche danych na Qnapie moze jakis help (step by step) jak to zrobic Z gory wielkie dzieki
hej - na wspomnianym przez Ciebie wątku nadal nie ma rozwiązania problemu a jak zainstalować? po zalogowaniu się do qnapa w konsoli wpisujesz (logowanie do konsoli - ja używam PuTTY pod windows - logowanie zdalne; ale lokalnie może być po prostu przez telnet - tak mi się wydaje) Kod (Text): ipkg install nazwapotrzebnejpaczki ipkg --help (albo samo ipkg) wyświetli listę poleceń dostępne paczki : ipkg list bezpośredni link (TS209ProII) z tym że samo zainstalowanie wymaganych paczek to dopiero początek - potrzebna jest jeszcze konfiguracja (modyfikacja) odpowiednich plików - w tym niestety nie pomogę bo nie wiem jak się za to zabrać