SLIMRAT - Błąd przy uruchamianiu "Segmentation Fault"

Dyskusja w 'Oh'Linux? Software hacking' rozpoczęta przez użytkownika phoenix_me, 19 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. phoenix_me
    Offline

    phoenix_me Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    screen
    cp /etc/localtime /share/HDA_DATA/Optware/etc &&
    cp /etc/protocols /share/HDA_DATA/Optware/etc/protocols &&
    /usr/sbin/chroot /share/HDA_DATA/Optware /opt/bin/bash

    slimrat
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Re: [HOWTO] Ściąganie z rapidshare bez konta premium (free)

    błąd w ścieszkach, sprawdź u siebie .
     
  3. phoenix_me
    Offline

    phoenix_me Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: [HOWTO] Ściąganie z rapidshare bez konta premium (free)

    W której konkretnie?
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Re: [HOWTO] Ściąganie z rapidshare bez konta premium (free)

    od kiedy w opt/bin jest folder bash na QNAPie ?
     
  5. phoenix_me
    Offline

    phoenix_me Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: [HOWTO] Ściąganie z rapidshare bez konta premium (free)

    Nie folder, tylko plik bash. Zresztą drugi argument polecenia chroot jest opcjonalny i możesz go pominąć.

    U mnie bash istnieje w katalogu /opt/bin
    Kod (Text):
    1. [~] # ls -la /opt/bin/bash
    2. -rwxr-xr-x    1 admin    administ   690928 Mar 24  2008 /opt/bin/bash*
     
  6. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Re: [HOWTO] Ściąganie z rapidshare bez konta premium (free)

    to poprawka dla mniej zorientowanych :)
    Kod (Text):
    1. # screen
    2. # cp /etc/localtime /share/HDA_DATA/optware/etc &&
    3. # cp /etc/protocols /share/HDA_DATA/optware/etc/protocols
    4. # /usr/sbin/chroot /share/HDA_DATA/optware /opt/bin/bash
    5. # slimrat
     
  7. phoenix_me
    Offline

    phoenix_me Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: [HOWTO] Ściąganie z rapidshare bez konta premium (free)

    Albo tak:
    najpierw uruchamiamy polecenie 'screen' ręcznie, a później już tylko plik ze skryptem
    Kod (Text):
    1. [~] # cat /share/HDA_DATA/optware/root/start_aplikacja
    2. cp /etc/localtime /share/HDA_DATA/optware/etc &&
    3. cp /etc/protocols /share/HDA_DATA/optware/etc/protocols &&
    4. /usr/sbin/chroot /share/HDA_DATA/optware /opt/bin/bash
    5. [~] #
    następnie wybraną aplikację
    slimrat, rtorrent etc...

    hypnosiss - jak pewnie wiesz, więc wybacz, że teraz łopatologicznie bo inni mogą nie wiedzieć - && oznacza wykonaj komendę tylko jeżeli poprzednia zakończyła się z sukcesem. Tak więc podane przez mnie wcześniej komendy NALEŻY wpisać ciurkiem w jeden linii. Jeżeli wpisujemy je w osobnych liniach, to && będzie przydatne tylko i wyłącznie w skrypcie. Używanie czegoś w stylu
    Kod (Text):
    1. # cp /etc/localtime /share/HDA_DATA/optware/etc &&
    2. # cp /etc/protocols /share/HDA_DATA/optware/etc/protocols
    mija się troszkę z celem gdyż w tym wypadku && nie robi nic. Przecież tutaj po pierwszym poleceniu był naciśniety 'enter'.

    Tak więc poprawne użycie w linii komend powinno wyglądać tak:
    Kod (Text):
    1. # screen
    2. # cp /etc/localtime /share/HDA_DATA/optware/etc && cp /etc/protocols /share/HDA_DATA/optware/etc/protocols && /usr/sbin/chroot /share/HDA_DATA/optware /opt/bin/bash
    3. # slimrat
     
  8. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
  9. dagon
    Offline

    dagon Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    31 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mam inny problem z tym skryptem, zainstalowalem go przez ipkg na qnapie ts210 i mam problem z perlem:

    Kod (Text):
    1.  
    2. [~] # slimrat
    3. This Perl not built to support threads
    4. Compilation failed in require at /opt/bin/slimrat line 47.
    5. BEGIN failed--compilation aborted at /opt/bin/slimrat line 47.
    linia 47 to zaincludowanie modulu threads:

    Kod (Text):
    1. # Packages
    2. use threads;
    Aktualnie mam zainstalowana nastepujaca wersje perla:

    [~] # perl -v
    This is perl, v5.10.0 built for arm-none-linux-gnueabi

    i tak sie sklada, ze po wyszukaniu frazy threads na systemie plikow qnapa, widze nastepujace pliki:

    Kod (Text):
    1. /share/HDA_DATA/.qpkg/Optware/lib/perl5/5.10.0/arm-linux/threads
    2. /share/HDA_DATA/.qpkg/Optware/lib/perl5/5.10.0/arm-linux/auto/threads
    3. /share/HDA_DATA/.qpkg/Optware/lib/perl5/5.10.0/arm-linux/auto/threads/threads.so
    4. /share/HDA_DATA/.qpkg/Optware/lib/perl5/5.10.0/arm-linux/threads.pm
    5. /share/HDA_DATA/.qpkg/Optware/lib/python2.5/test/test_threadsignals.py
    6. /share/HDA_DATA/.qpkg/Optware/lib/python2.5/test/test_threadsignals.pyc
    7. /share/HDA_DATA/.qpkg/Optware/lib/python2.5/test/test_threadsignals.pyo
    8.  
    Nie znam sie na perlu dlatego nie bardzo wiem, czy zainstalowany perl jest rzeczywiscie skompilowany bez obslugi watkow, czy tez pewne sciezki sa niewidoczne.
     
  10. labster
    Offline

    labster Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Właśnie.

    Moje pytanie: jak zaktualizować perla w QNAPie na takiego, który obsługuje wątki.

    Nie mogę uruchomić slimrat'a :-(

    Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
     
  11. corvus
    Offline

    corvus Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    18:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,
    i udalo sie uruchomic slimrata?
    mam niestety ten sam problem

    pozdr
     
  12. phoenix_me
    Offline

    phoenix_me Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    18:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zamiast Slimrata polecam Plowshare. Jest w ipkg i na dodatek jest oparty głównie o skrypty basha. Nie potrzebuje więc perla.
     

Poleć tę stronę