SqueezeboxServer 7.4 (Squeezecenter) juz dostepny!

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika z-ka, 30 Wrzesień 2009.

Ładowanie...
  1. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Dzisiaj miala miejsce premiera nowej wersji Squeezecenter (teraz nazwana SqueezeboxServer) oznaczona numerem 7.4. Nowosci jest pewnie sporo, ale niestety posiadacze Qnapow na bazie Intela (a do takich sie zaliczam) nie beda jeszcze mogli sie nacieszyc nowa wersja aplikacji, poniewaz SSOTS niestety jej jeszcze nie wspiera. Z forum (angielskiego) wynika, ze na wersje SSOTS obslugujaca Squeezecenter (SqueezeboxServer) trzeba jeszcze chwile poczekac. Nowy soft jest do pobrania stad http://www.mysqueezebox.com/download
    Sporym zmianom ulegla rowniez witryna squeezenetwork.com
    Teraz po wpisaniu powyzszego adresu bedziemy przekierowani na strone http://www.mysqueezebox.com ,gdzie bedziemy mogli sie zalogowac do naszego profilu, ktory uzyskal nowa szate graficzna. Czy jest to zmiana na lepsze? Pierwsze wrazenie raczej negatywne. Znowu sie trzeba przyzwyczajac do nowego layoutu. Ale wiadomo - wszystko jest kwestia gustu.
    Pozdrawiam

    EDIT:
    Okazuje sie, ze spolszczeniu ulegl interfejs SqueezeNetwork, ale po pobieznym przejrzeniu dochodze do wniosku, ze bylo to robione jakims translatorem sieciowym;) .. Zreszta zalogujcie sie i zobaczcie sami.
     
  2. asik305
    Offline

    asik305 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Maj 2009
    Wiadomości:
    19
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  3. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Zainstalowac SSOTS w wersji 4.1-7.4.0. Powinno zadzialac.
    Pozdrawiam
     
  4. asik305
    Offline

    asik305 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Maj 2009
    Wiadomości:
    19
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mam Wersja: 4.1-7.4.0 i nie widzi żadnego pliku ;(
     
  5. asik305
    Offline

    asik305 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Maj 2009
    Wiadomości:
    19
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    "ale niestety posiadacze Qnapow na bazie Intela (a do takich sie zaliczam) nie beda jeszcze mogli sie nacieszyc nowa wersja aplikacji, poniewaz SSOTS niestety jej jeszcze nie wspiera. "

    O co tu chodzi ? Może dlatego nie widzi pliku do wgrania ??
     
  6. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE

    Z tym intelem to chodzi o to, ze wszystko bylo w porzadku, do momentu kiedy ukazala sie wersja Squeezecenter 7.4. SSOTS w wersji wczesniejszej czyli 3.18 nie chciala z tym dzialac i wszystko wygladalo tak jak wlasnie opisales swoj problem. SSOTS w nowej aktualnej wersji juz nie ma tego problemu, stad to co piszesz jest bardzo dziwne, bo w przypadku poprzednich wersji takie zachowanie bylo uzasadnione. Teraz po aktualizacji juz nie. Napisz moze na angielskim forum, byc moze ktos mial rowniez podobny problem.
     
  7. asik305
    Offline

    asik305 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Maj 2009
    Wiadomości:
    19
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Może trzeba przed instalacją odinstalować starszą wersję w moim przypadku SqueezeCenter 7.3.3-27044 ???
     
  8. dvn
    Offline

    dvn Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Kwiecień 2009
    Wiadomości:
    4
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Panowie,

    Spotkaliście się takim problemem jak w zrzutach.
    Chodzi o to, że po instalacji paczki QPKG 'SSOTS_4-1_7-4-0' niby jest wszytko ok - jest Enable/Włączona, ale
    po przejściu na stronę glówną - port 9099 mamy zrzut nr 1.
    Tak sie dzieje na TS-109.
    U mnie na TS-119 jest wszystko ok - pracuje w/w wersja SSOTS + Squeezebox 7.4.0-28672

    Pozdrawiam
     

    Załączone pliki:

    • ssots_1.png [png] - (dvn) SqueezeboxServer 7.4 (Squeezecenter) juz dostepny! [881,4287] - QNAP Polska - Oficjalne forum wsparcia technicznego QNAP Club
      ssots_1.png
      Rozmiar pliku:
      119,6 KB
      Wyświetleń:
      431
      MD5 Sum:
      bcae89196d301d436cfb8901a695d280
    • ssots_2.png [png] - (dvn) SqueezeboxServer 7.4 (Squeezecenter) juz dostepny! [881,4287] - QNAP Polska - Oficjalne forum wsparcia technicznego QNAP Club
      ssots_2.png
      Rozmiar pliku:
      59,5 KB
      Wyświetleń:
      431
      MD5 Sum:
      d92c30da4821406460bf144ca4f76343
  9. asik305
    Offline

    asik305 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Maj 2009
    Wiadomości:
    19
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Do tej pory nie znalazłem rozwiązania tego problemu ;(
    Nowsze wersje od 3.18 SSOTS nie wstają w przeglądarce - nie widać ich i nie mogę wgrać nic nowszego ;(

    Czy ktoś zna receptę na powyższe problemy , proszę o pomoc ???
     
  10. asik305
    Offline

    asik305 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Maj 2009
    Wiadomości:
    19
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Wyłączyłem i usunąłem SSOTS 3.18.
    Przeinstalowałem system QNAPa TS-109 oczywiście ten sam co poprzednio ,najnowszy soft - TS-109_3.1.0_Build0708.img
    Restart.
    Pobrałem przez QNAPA - QPKG najnowszą paczkę SSOTS_4.8_arm-x09.zip
    Wgrałem ją wstała ,restarty itd
    I nie widzę strony SSOT w przeglądarce ??? ;)

    Zwróciłem uwagę, ze są różnice w logach na QNAPie podam dwa ,pierwszy stara wersja która wstaje i jest widoczna bez problemu :
    SSOTS 3.18 has been installed in/share/HDA_DATA/SSOTS
    i druga nowa której nie widzę :
    SSOTS 4.8 has been stalled in/share/HDA_DATA/.qpkg/SSOTS

    Co mam zrobić ,aby zobaczyć SSOTS 4.8 w przeglądarce ???
     
  11. pwixx
    Offline

    pwixx Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    13:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Właśnie szukam NAS do squeezeboxa, zakup uzywanej 109 lub 209 jest bardziej opłacalny niż nowych 110 lub 210

    powiedzcie mi czy można w końcu zainstalować SSoTS na 109 lub 209?
    Czy ta instrukcja działa?
    https://www.ripcaster.co.uk/node/334
     

Poleć tę stronę