Stacja multimedialna: BRAK ?!

Dyskusja w 'Stacja multimedialna, zdjęć i muzyki' rozpoczęta przez użytkownika zito, 30 Czerwiec 2010.

Ładowanie...
  1. zito
    Offline

    zito Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    25 Maj 2010
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    14:52
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71U
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71U 1 GbE
    Witam -
    próbując włączyć poprzez panel administracyjny Stację multimedialną jedyną rzeczą jaką widzę w zakładce Aplikacje > Stacja multimedialna jest napis:

    ,,Uwaga: By móc używać tej funkcji, aktualizuj oprogramowanie firmowe przy pomocy obrazu pliku zawartego na CD lub pobierz najnowszą wersję oprogramowania."

    ?

    qnap: 439U-RP
    firmware: 3.3.0 Build 0629T MD5:-(a05cba6a91e8ce1294a3c652e870f994 *TS-439U_3.3.0_Build0629.img)


    Cóż i zasadnicze pytanie - jak mogę przywrócić tą funkcjonalność w moim urządzeniu ???

    Pozdrawiam
    Tomek
     
  2. fidziu
    Offline

    fidziu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    14:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    mam to samo z 459 :-(
     
  3. zito
    Offline

    zito Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    25 Maj 2010
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    14:52
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71U
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71U 1 GbE
    hint z qnap'a:

    Please follow the instruction to upload v3.3.0 firmware to NAS, then check the Multimedia Station availability again.

    Should you have any further questions, please kindly let us know. We will be more than happy to assist you right away. Thank you.

    Best Regards,
    Vincent Tseng

    ------------

    (oczywiście) mi nie pomógł
    - generalnie brak mi pomysłów - w /etc/init.d jest skrypt uruchamiający tą aplikację - muszę go przeanalizować....
     
  4. fidziu
    Offline

    fidziu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    14:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    udało mi się odpalić MSV2 na V3.3, oto co zrobiłem.

    - downgrade do poprzedniej wersji firmware.
    - wyłączenie servera www
    - wyłączenie stacji multimedialnej
    - ponowny upgrade do V3.3
    - zmiana języka na angielski
    - włączenie servera www
    - włączenie stacji multimedialnej (w wersji angielskiej pojawia się opis - którego brakuje w polskim tłumaczeniu i w wersji polskiej cały czas widnieje napis że trwa wczytywanie danych - to moze byc przyczyną problemów)

    po tych zabiegach nalezy tylko ustawić hasełko i wszystko śmiga :)

    Pozdrawiam.
     
  5. zito
    Offline

    zito Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    25 Maj 2010
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    14:52
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71U
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71U 1 GbE
    W tym wypadku to jest tak że ciężko komuś pomóc jak mu po prostu ,,nie działa". Zbyt mało swoisty jest to problem.
    U mnie też w końcu Multimedia Station ruszyły... ale dlaczego? Wykonałem upgrade - jednak jak się qnap podniósł po nim to MS nadal nie było....
    Zapewne pomogło coś innego - dla czytelności smb.conf przeniosłem z niego opisy udziałów systemowych (Qweb, Qmultimedia) poprzez include do zewnętrznego pliku co poprawnie działało w samej sambie (udziały były dostępne) jednak zapewne nie było zjadliwe dla jakiejś wewnętrznej procedury testującej qnap'a, gdyż po przywróceniu informacji o tych udziałach z powrotem do smb.conf.... Multimedia Station ruszyło.
    Pozdrawiam.
     
  6. dragoStin
    Offline

    dragoStin Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    14:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -1
    Followers:
    0
    Witam ...

    Na strona forum Qnap'a znalazłem jeszcze jedną "procedurę":

    1. Copy the default /etc/default_config/apache.conf to /etc/config/apache/apache.conf
    # cp /etc/default_config/apache.conf /etc/config/apache/apache.conf
    2. Disable and re-enable MSV2, so the include file will be added to your working apache.conf file
    3. Disable and re-enable the Web server, so it will be restarted with teh new configuration.

    Problem podobno leży w braku odpowiedniej konfiguracji apach'a (apache.conf)
    Niestety w moim przypadku nic nie pomogło ... więc może ktoś mógłby podesłać pliczek konfiguracyjny apacha (dla działającej stacji multimedialnej) ?

    zdrawiamPo
     

Poleć tę stronę