Stacja pobierania nie pobiera...

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika bman, 22 Listopad 2009.

Ładowanie...
  1. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam

    Męczę sie z moim nowym QNAPem TS-119. Co chwilę jakieś problemy. Teraz ze stacją pobierania, mianowicie:


    Dodaję nowe zadanie do pobierania, sytuacja jest taka sama dla zwykłego pliku lub Rapid (mam premium).

    -> Na liście zadań jest status "RUN" cały czas lecz nic nie drgnie - 0%, 0MB pobranych itp.

    -> Info o błędach: najpierw, zaraz po dodaniu jest "No error", natomiast po jakiejś chwili "failed. Connection timed out. "

    LAN działa bez zarzutu, internet na kompach jest i chyba na samym serwerze także bo ładują mi się newsy na początkowej stronie.

    Co to może być? Porty pootwierałem dla WWW, admina, FTP i SSH.

    Z góry dziekuję za pomoc, bo funkcja pobierania jest dla mnie ważna.
    Pozdrawiam.
     
  2. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    130
    Local Time:
    02:11
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    Mam czasem podobnie. Pomaga restart qnapa
     
  3. Viking
    Offline

    Viking Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    39
    Miejscowość:
    Koszalin
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Last edited by a moderator: 22 Wrzesień 2013
  4. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dziękuję za odzew.

    Zrestartowałem QNAPA i teraz pobierają się pięknie pliki ale poza rapidem - stoi jak stał.

    Mam neostradę więc nie mam do ustawiania DNSów. Hasło i login sa poprawne bo z nich się loguje poprzez stronę i np we FlashGecie działają. Zainstalowałem najnowszy fimware ale nic się nie zmieniło.

    Co robić?

    Dziekuję za pomoc.

    Pozdrawiam
     
  5. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    130
    Local Time:
    02:11
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    Zanim wkleisz plik z rapida do qnapa to 'puśc' go przez przeglądarkę.

    Może plik usunięto z serwera lub skończyl Ci się dzienny limit.

    Może w Qgecie (czy czego tam uzywasz wpisaleś złe haslo)
     
  6. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Hasło jest na bank dobre bo na takim ściągam normalnie.

    Próbowałem kilka różnych plików sciagnąć, wczesniej ściągnąłem je bez problemu flashgetem. Dzienny limit nie przekroczony.

    :-(
     
  7. corvus
    Offline

    corvus Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,

    mam ten sam problem,
    czesto przy 100% pojawia sie 0 przy pobieraniu i blokuje sciaganie, bo nie przeskakuje na kolejny plik
    dzis sprawdzilem w konsoli i mam blad 200, wie ktos co to moze byc?

    pozdr

    poczytałem fora anglojęzyczne i tam maja ten sam problem
    jedyne co znalazłem to fajny program do iPhona do monitorowania ściągania
    oraz plik do dodawania linków DRapid

    wniosek jest jeden: ściganie nie działa, a szkoda bo kiedyś działało fajnie
    a wiec dopóki tego nie naprawią nie powinni pisać że ten sprzet ma taką funkcjonalność,
    bo to więcej nerwów niż ściągania
    A do tego ja place za rapida i jak się traci dzienny limit to naprawdę wkurzające i kosztowne

    pozdr
     
  8. Przemek
    Offline

    Przemek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    74
    Miejscowość:
    Świdnica
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A mi dosc dobrze tararga z rapida i innych podobnych torrentow zapodaje do Qgeta i leci. Ściągnąłem najnowsza wersje Qgeta i jescze nie sprawdzałem. Miałem kiedys taki problem że przy 99% nie mógł zaciągnąć do 100% i trzeba było czekać ale to nie było zawsze, obecnie torrenty i rapid zapier... TS-109
     
  9. maniek750
    Offline

    maniek750 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2010
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja mam taki problem ze wogole torrentow mi nie ciagnie :-( Ani przez rTorrenta ani Qget'a oraz przez stacje pobierania w Qnap;ie :-( Posiadam model TS-109 II PRO z softem 3.2.0
    Porty mam przekierowane w routerze itd. A jak tylko wczytam plik torrent to wogole zadnej reakcji nie ma (nic nie pobiera) Wie moze ktos co to moze byc grane? Jakies wskazowki co i jak?
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 442
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Last edited: 22 Wrzesień 2013
  11. corvus
    Offline

    corvus Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Polecam pyLoad
    jest rewelacyjny
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.