Strony www a zmienne IP

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika marcek, 29 Październik 2009.

Ładowanie...
  1. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam.
    Lada dzien zmieniam dostawce internetu (przeprowadzka) i tam jest kablowka UPC ktora posiada zmienne IP. Na moim qnapie mam 4 strony www o 4 roznych adresach.
    czy po zainstalowaniu qnapka w nowej sieci beda widoczne te strony czy nie da rady miec kilku stron na zmiennym IP?
    oczywiscie w konfiguracji domeny wpisze nowe przekierowania - pytanie tylko czy cos jeszcze mam ustawiac i czy to mozliwe?
    Pozdrawiam Marcek
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A jesli Ci sie zmieni IP to co wtedy? Rozumiem ze hostujesz strony za pomoca domen. Bedziesz wprowadzal zmiany we wpisach za kazdym razem kiedy zmieni Ci sie IP?
     
  3. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    jest taka usluga jak ddns - loguje sie na stronie www.dyndns.com w qnapku ustawiam login i haslo do tego serwisu w ustawieniach sieci - usluga ddns. i wiem ze na tych ustawieniach dziala stronka na bank. ale wiem ze dziala strona glowna a nie wiem czy wystartuja strony o innych domenach skierowane na moj serwer.
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    01:58
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Możesz, np: przekierowując w domenach wzorem: twojanazwa.twojddns.pl/strona123/ itd.
     
  5. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  6. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    no i juz jestem po zmianie miejsca zamieszkania i mam nowy internet ze zmiennym ip. w qnapku skonfigurowalem ddns na stronie www.dyndns.com zalozylem konto i znakomicie smiga tak samo jak na stalym IP. jesli ktas ma router z taka mozliwascia tez moze to zrobic i wtedy dziala bez innych ustawien nasz qnap. (taka opcje ma router np. asus)
    pozdrawiam
     

Poleć tę stronę