Pomoc Synchronizacja Jednostronna?

Dyskusja w 'Archiwizacja i przywracanie' rozpoczęta przez użytkownika sweb, 9 Luty 2019.

Ładowanie...
  1. sweb
    Offline

    sweb Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Luty 2017
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    03:15
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-411U
    Ethernet:
    802.11a
    TS-411U 802.11a
    Hej, mam takie zapytania:
    Mianowicie chodzi o synchronizację...

    Bo tak - jeśli mam uruchomioną synch. z komputerem, jest OK, działa natomiast problem jest taki:

    Jest opcja w Qsync - Podczas synchronizacji nie usuwaj żadnych plików z NAS
    i teraz jeśli usunę plik, czy katalog z dysku komputera, to pozostaje on na dysku NAS i ok,
    natomiast jeśli usunę plik, czy katalog z dysku NAS, to również usuwa go z dysku komputera

    Istnieje opcja, aby nie usuwał plików z drugiego urządzenia?, wiem że na tym właśnie polega synchronizacja, ale można tego jakoś uniknąć?

    Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam...
    Model serwera: QNAP TS-251