Pomoc Time Machine

Wo1tylla

Entry Technician
Q Associate
29 Lipiec 2014
36
7
58
QNAP
TS-x51
Ethernet
1 GbE
Witam,

Mm taki problem - jestem na etapie konfiguracji TS-251 (przejścia z S).
W menadżerze kopii zapasowej skonfigurowałem Time Machine. Pierwsza kopia się wykonała.
Czy ktoś mi może powiedzieć gdzie na QNAPie przetrzymywana jest ta kopia ? Jak do niej dotrzeć ? Chciałbym tam wrzucić wcześniejsze backupy/ ewentualnie mieć możliwość skopiowania tego co zrobił QNAP.

Inną sprawą jest, że Macbook nie potrafi już się połączyć z nasem po AFP - tak więc kolejne kopie się nie wykonują.

Czy macie jakieś pomysły ?

Musisz zalogować się do shella za pomocą np. Putty.
Zainstaluj sobie za pomocą Optware IPKG w App Center np. Midnight Commandera, który umożliwi Ci dostęp do danych.
Dane powinieneś mieć w ukrytej lokalizacji:
/share/MD0_DATA/.timemachine

Pozdrawiam

Dzięki za informacje, ale czy mógłbyś trochę bardziej łopatologicznie ? ;)
Zainstalowałem Optware IPKG - niestety przy próbie uruchomienia dostaje komunikat, że strona nie istnieje.
Z innej strony po dwóch dniach z TS-251 - póki co preferuję soft z S (jakoś wszystko łatwiej - tutaj wieczna walka :) ).
Nie rozumiem czemu katalog z Time Machine jest tak ukryty.
Właśnie zobaczyłem, że nie mogę wskazać dowolnego katalogu w download station gdzie pliki mają być pobierane ... trochę słabo.

Zainstalowałem Optware IPKG - niestety przy próbie uruchomienia dostaje komunikat, że strona nie istnieje.
Wylacz, wlacz paczke (restart) zazwyczaj pomaga, otwieranie strony powinno Ci dac To:

upload_2014-11-17_13-11-18.png

gdzie, mozesz sprawdzic, jakie paczki masz zainstalowane, a jakie nie itd ....
upload_2014-11-17_13-12-6.png

ja osobiscie nie uzywam tej strony i robie wszystko przez konsole (wiekszosc tak robi, jak nie wszyscy).

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. https://forum.qnap.net.pl/threads/time-machine.6132/