Rozwiązany TR-004 Istniejący Raid 0 i próba dodania kolejnego dysku

Discussion in 'Macierz oraz woluminy dyskowe' started by mgonet, Mar 10, 2021.

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mgonet
    Offline

    mgonet Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Nov 14, 2016
    Messages:
    3
    Local Time:
    6:46 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE

    Dzień dobry
    Jestem posiadaczem TS253A i do jakiegoś czasu mam podłączony do niego TR-004.
    Na tą chwilę w zewnętrznej obudowie są 2 dyski skonfigurowane jako RAID 0.
    Chciałbym dodać kolejny 3 dysk tak aby powiększyć dostępne zasoby.
    Czy można to zrobić w sposób automatyczny ?
    Czy niestety wymaga to kopiowania zawartości istniejącego RAID'a i po dołożeniu kolejnego dysku utworzenia nowego RAIDA 0 ? :-(

    Obudowa - TR-004-N029 ver. 1.1.1
    QNAP TS 253A ver. 4.5.2.1566

    Pozdrawiam
    Marcin
     
  2. pigers
    Offline

    pigers "Debbie" - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,920
    Local Time:
    6:46 AM
    Ratings:
    +1,881 / 42 / -24
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    na pewno RAID 0 - szybko ale niebezpiecznie ??

    upload_2021-3-10_19-0-58.

    tak czy siak - kopia na bok i jedziesz od zera.
     
  3. mgonet
    Offline

    mgonet Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Nov 14, 2016
    Messages:
    3
    Local Time:
    6:46 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Szkoda ale trudno :-(
    --- Połączono posty, Mar 13, 2021, Data oryginalnego postu: Mar 13, 2021 ---
    Dziękuje z informacje
     
Thread Status:
Not open for further replies.