TS-119 i Squeezebox Classic

Dyskusja w 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' rozpoczęta przez użytkownika d2d, 15 Styczeń 2010.

Ładowanie...
  1. d2d
    Offline

    d2d Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    13:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witajcie,

    Założeniem moim było odtwarzanie muzyki bez używania komputera. Spełniłem to stając się posiadaczem Logitech Squeezebox Classic i Qnap'a TS-119. Po zainstalowaniu paczki SSOTS 4.2 i SqueezeboxServer 4.1 wszystko działa bez problemów przy włączonym komputerze. Dodam, że Qnap i komp są podłączone do routera i mają na sztywno przypisane adresy IP. Problem natomiast pojawia się kiedy komputer zostanie wyłączony, a Qnap startuje na zimno, squeezebox wówczas nie może się z nim połączyć. Jak rozwiązać ten sprawę? Czy QNAP musi cały czas pozostać włączony.

    Oczekuję sugestii.
     
  2. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    14:47
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Tu jest odpowiedz na Twoje pytanie. SqueezeServer jest aplikacja ktora zarzadza SqueezeBoxem i Twoimi zasobami muzycznymi. Chcac miec ciagly dostep do muzyki, badz radia Qnap i aplikacja SqueezeServer musi byc caly czas wlaczony. Jesli natomiast nie korzystasz z mp3 itp , a wystarcza Ci jedynie radio, to przelacz SqueezeBoxa w tryb SqueezeNetwork i po klopocie. Mozesz wtedy sluchac radia a Qnapa mozna wlaczac na żądanie.
    Pozdrawiam

    EDIT
    Jest jeszcze opcja, ze moze masz nie ustawiony autostart SqueezeServer. Mozna to zrobic w SSOTS i wtedy SS bedzie sie automatycznie włączał, kiedy uruchamiasz Qnapa - co moze byc o ktora Ci chodzi.

    Swoja droga to TS-119 nie jest prądożerny, wiec naprawde nie ma potrzeby go wylaczac.
     
  3. d2d
    Offline

    d2d Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    13:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Z-ka dzięki za odpowiedź :)

    Mam jednak jeszcze pewien problem. Po kupnie Squeezebox Classic zarejestrowałem go na swój e-mail, jest on zresztą widoczny w ustawieniach SB w menu: mysqueezebox.com information: Account .... Niestety zapomniałem hasła do konta i na stronie www.mysqueezebox.com postanowiłem skorzystać z opcji przypomnienia hasła. Wpisuję swój adres e-mail klikam na Resetuj hasło, widzę informację, że na w/w adres przyszedł nowy kod. Sprawdzam skrzynkę - żadnego listu nie widzę, przeglądam folder spam, też nie.

    W sumie mogę założyć na stronie nowe konto z nowym adresem, ale jak zmienić ten w Squeezebox'ie, przecież muszą być one zgodne.

    Brak mi pomysłów...
     
  4. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    14:47
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Załóż nowe konto w mysqueezebox.com na nowy adres. Adres konta w mysqueezebox.com mozna zmienic w ustawieniach Qnapa w zakladce mysqueezebox.com. SC pobierze nowe ustawienia wraz z nowym kontem na mysqueezebox.com wprost z Qnapa. I po kłopocie.
    Pozdrawiam
     
  5. d2d
    Offline

    d2d Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    13:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Założyłem, konto jest aktywne :)

    Gdzie dokładnie jest taka zakładka? Nie wiedzę jej u siebie :-(

    -----------------------------------------------------------------------
    EDIT

    OK. Znalazłem - działa! Z-ka Wielkie dzięki za pomoc :D
     
  6. jazzmattazz
    Offline

    jazzmattazz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Maj 2010
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    14:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x51 802.11n
    Kolego,

    gdzie znalazłeś zakładkę do aktualizacji adresu na mysqueezebox.com ?
    Moja kompilacja to TS-109 i Logitech Transporter

    będę wdzięczny za info !

    pozdr
    D.
     
  7. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    14:47
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Ustawienia serwera -> mysqueezebox.com -> adres e-mail
     
  8. jazzmattazz
    Offline

    jazzmattazz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Maj 2010
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    14:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x51 802.11n
    Dzięki !!
    Ok, jak wrócę do domu to sprawdzę czy logując się do ustawień Qnapa mam taką opcję - bo wczoraj przejrzałem wszystkie możliwe miejsca i nie znalazłem :-(
     
  9. jazzmattazz
    Offline

    jazzmattazz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Maj 2010
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    14:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x51 802.11n
    Ustawienia serwera -> mysqueezebox.com -> adres e-mail ale to w interfejsie SqueezeboxServer a nie w Qnap'ie ...

    nic się nie dzieje

    poza tym na urządzeniu jest inny adres :-( Na kontrolerze wyświetla mi się komunikat, że urządzenie jest zalogowane na inny adres.
     
  10. d2d
    Offline

    d2d Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    13:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Spróbuj wpisać nowy adres w kontrolerze. U mnie w Squeezebox Classic z tego co pamiętam się tak dało (oj dawno to było).

    A robiłeś jak z-ka pisze:
    Załóż nowe konto w mysqueezebox.com na nowy adres. Adres konta w mysqueezebox.com mozna zmienic w ustawieniach Qnapa w zakladce mysqueezebox.com. SC pobierze nowe ustawienia wraz z nowym kontem na mysqueezebox.com wprost z Qnapa. I po kłopocie.
    Pozdrawiam
     
  11. jazzmattazz
    Offline

    jazzmattazz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Maj 2010
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    14:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x51 802.11n
    Tylko gdzie w Qnapie można wpisać nowy adres ?? W moim interfejsie od TS-109II nie ma sekcji mysqueezebox.com :-(
    W Transporterze nie mogę wprowadzić nowego adresu :-( Albo nie wiem jak ... w Transporterze widnieje tylko stary adres poprzedniego użytkownika.
    Używam tez kontrolera od Duet'a (do sterowania Transporterem) ale tam nie ma sekcji poświęconej my.....com
    Jak tylko chcę przełączyć się na my....com Duetem podaje mi komunikat, że my....com jest na innego użytkownika :-(
    Soft do TS-109II nie jest już rozwijany i mam SqueezeboxServer 7.5.1 ... a już jest 7.6.0
    Muszę chyba zmienić Qnapa ... poluję na TS-219P+
     
  12. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    14:47
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Nie zmieniasz w samym urzadzeniu. Zmieniasz w Squezebox Server na Qnapie, a konkretnie: Qnap panel->QPKG->Squeezebox Server->Ustawienia serwera
     

    Załączone pliki:

    • Squeezebox Server.png [png] - (z-ka) TS-119 i Squeezebox Classic [1067,6544] - QNAP Polska - Oficjalne forum wsparcia technicznego QNAP Club
      Squeezebox Server.png
      Rozmiar pliku:
      17,2 KB
      Wyświetleń:
      259
      MD5 Sum:
      e7cb164acc297c7dea423a2a29d87154
  13. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    14:47
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Udalo sie?
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. Logitech squeezebox problem z połączeniem

    ,
  2. squeezeboc classic nowy

    ,
  3. problem logowania my squeezebox

    ,
  4. squeezebox classic