TS-119 zakup

Dyskusja w 'Przed zakupem...' rozpoczęta przez użytkownika zbignowak, 14 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. zbignowak
    Offline

    zbignowak Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Maj 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mam zamiar kupić nowy TS-119.
    Najniższą cenę znalazłem na pixmanii (1328zł + przesyłka)
    Z tego co znalazłem w necie to sklep we Francji, a opinie o nim są różne.
    Czy ktoś kupował w tym sklepie?
     
  2. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    na allegro znajdziesz ten model ponizej 1500zl. wg mnie nie warto więc ściągać z Francji.
    Transport kosztuje. No i gwarancja...
     
  3. zbignowak
    Offline

    zbignowak Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Maj 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Własnie niedawno kupiłem w cenie ok 1400zł i dokupiłem dysk 1TB.
    Wczoraj i dziś biedzę się z zapoznaniem z jego funkcjami.
    Niestety na początku miałem kłopoty z QPKG, a do tego forum "w przeniesieniu"
    Mój wniosek do administratora aby w dziale "NA POCZATEK" utworzyć "poddział" dla początkująco-początkujących, nazwałbym go "PRZEDSZKOLEM".
    Bardzo wiele informacji i porad nie jest dla mnie i sądzę dla wielu tak oczywiste.
    Nie jest to dla początkujących taka "oczywista oczywistość" jak mawiał znany klasyk.
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 442
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Faktycznie myslalem o takim dziale. Jednak musialbym dublowac pomoc ktora jest w samym interfejsie QNAP'a po kliknieciu ikonki "?".

    Wiec tak naprawde chyba nie ma sensu.
    Ale dziekuje za sugestie...

    Pozdrawiam
     
  5. zbignowak
    Offline

    zbignowak Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Maj 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Być może tak jest???
    Ja mam problem, którego nie potrafię rozwiązać i bardzo liczyłbym na pomoc GURU
    -qnap TS-119, dysk 1TB, podłączone do routerka edimax, zainstalowana joomla.
    -"za chiny" nie mogę otworzyć panelu logowania joomli (nawet przez bezpośrednie połączenie skrętką z kompem), czy to dobrze robię: adresIP qnapa/administrator?
    Gdzie tkwi błąd?
    Liczę na w miarę szybką pomoc kolegów
     
  6. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Moze to glupie, ale wlaczyles webserwer? Inaczej joomla nie ruszy...
    Pozdrawiam
     
  7. zbignowak
    Offline

    zbignowak Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Maj 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A konkretnie jaki element mam włączyć???
     
  8. toolman
    Offline

    toolman Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Październik 2009
    Wiadomości:
    34
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-119/219
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-119/219 1 GbE
    Witam.
    Usługi sieciowe/Serwer WWW
    Na routerze jeszcze będziesz chyba musiał ustawić przekierowanie portu 80 na ip qnapa.
     
  9. zbignowak
    Offline

    zbignowak Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Maj 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dziekuję za zainteresowanie. Server WWW włączony. Na tej stronie qnapa mam napis: "Po włączeniu tej usługi, kliknij na następujący link, aby uruchomić serwer WWW" i link IP qapa:80. Klikając na ten link prowadzi mnie do strony "Web Server setup Guide" i dalej: Guidelines to set up your own websites. Już tracę nadzieję, że coś osiągnę w tej sprawie????
    Odnosnie przekierowania portu 80 to mnie sie wydaje, że gdybym był z drugiej strony router (ja jestem w sieci lokalnej z qnapem).Taki sam efekt mam przy bezpośrednim wpięciu qnapa do kompa (skrętką)
     
  10. zbignowak
    Offline

    zbignowak Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Maj 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaareszcie udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Żadnych przekierowań portów czy innych zbednych kombinacji, wystarczył: ipQNAPA/Joomla/administrator imam panel logowania.
    Na dziś to wystarczy.
    Mam tylko pytanie czy da się zainstalować język polski dla tej joomli (jest 14 języków dowyboru ale brak polskiego)
     
  11. jarogt
    Offline

    jarogt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Maj 2009
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-119/219
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-119/219 1 GbE
  12. zbignowak
    Offline

    zbignowak Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Maj 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Serdeczne dzięki za zainteresowanie moim problemem. Zainstalowałem spolszczenia i ćwiczę.
    Spróbuję zainstalować TS-119 3.1.1
    Ciekawy jestem co jest tam nowego?
     
  13. zbignowak
    Offline

    zbignowak Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Maj 2008
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    03:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Przepraszam miałem na myśli 3.2.3
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.