Udzielamy pomocy TS-121 i rtorrent

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika KuTeK, 30 Grudzień 2016.

Ładowanie...
  1. KuTeK
    Offline

    KuTeK Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Witam od kilku dni jestem w posiadaniu Qnapa TS-121
    Wersja oprogramowania 4.2.2 Build 20161214

    Zastanawiam się czy można na tym zainstalować rtorrent?
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Na 100% nie z paczki.
    Musiałbyś manualnie kompilować lub może skorzystać z wersji konsolowej z Qnapware/Entware o ile ta jest dostępna.
     
  3. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 462
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Ten z forum ? Nie, NAS jest za słaby procesorem.

    Są odpowiedniki w postaci Transmission czy tam deluge - dostępne w AppCenter bądź z Entware.
     
  4. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    280
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +16 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A w czym jest lepszy rTorrent od tego danego w standardzie, że chcesz go mieć?

    Ja póki co mam problemy z jego instalacją. Co nie zmienia faktu że wygląda podobnie i nie ma dużo więcej funkcji, albo przynajmniej ich jeszcze nie zauważyłem.
     
  5. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Skoro go nie zainstalowałeś to skąd wiesz? :)
    Oj znacznie dużo więcej ma i jest znacznie sprawniejszy :D
     
  6. Gordon_23
    Offline

    Gordon_23 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    39
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +11 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Mnie przed przejściem na rTorrent powstrzymuje niemożność znalezienia w necie jakiegokolwiek GUI w postaci aplikacji na Windows. Czy coś takiego istnieje? Wiem oczywiście, że można używać GUI www ale z rożnych powodów chciałbym mieć niezależną aplikację jak teraz mam z Transmission.
     
  7. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    280
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +16 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Już udało mi się coś tam odpalić ;).

    Podstawowy program ma aplikacje na telefon. Ostatnio z niej korzystałem i spełniła swoją funkcję. Chociaż wydaje mi się że była skromniejsza od tego co daje Synology w standardzie (proszę nie bijcie). Może to by Cie satysfakcjonowoło?

    Może lepszy pomysł to dowiedzieć się czy jest katalog gdzie wrzucasz plik torrent a on robi resztę.

    Powodzenia.
     
  8. KuTeK
    Offline

    KuTeK Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    W Transmission strasznie skaczą transwery, z tego co wyczytałem to rtorrent jest dużo wydajniejszy przy szybszych łączach. Zależy mi na stabilnym uploadzie.
     
  9. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 462
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    to kup lepszego NASa bo rtorrenta nie odpalisz sensownie, poza tym jakie GUI w Windows ? od tego masz przeglądarke :O
     
  10. KuTeK
    Offline

    KuTeK Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps

    Nie ja to pisałem
     
  11. Gordon_23
    Offline

    Gordon_23 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    39
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +11 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Jak napisałem wolę mieć aplikację która działa jako GUI a nie korzystać z przeglądarki. Czy występuje takowe dla rTorrenta?
     
  12. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    280
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +16 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    @Gordon_23@Gordon_23
    Chodzi o to że masz GUI na kompie a ściąga na NASa? Wylaczysz PC i dalej ściąga?
     
  13. Gordon_23
    Offline

    Gordon_23 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    39
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +11 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Nie tylko to, tak działa to zawsze nawet przez www przecież... Jest dedykowana aplikacja do Transmission która zastępuje web interface (o tu: Transmission Remote GUI ). Chciałbym po prostu mieć aplikację zamiast używać strony www. Szukałem ale nie znalazłem takiej aplikacji dla rTorrenta. Istnieje coś takiego?
     
  14. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Taka aplikacja jest zupełnie zbędna.
     
  15. Gordon_23
    Offline

    Gordon_23 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    39
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +11 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Tobie czy mnie? Czyli po prostu odpowiedź brzmi "nie"?
     
  16. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    280
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +16 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Z tego co widziałem jest remont GUI na tel. Co dla mnie jest bardzo ważne.
    Co do autora tematu według mnie najlepiej używać standardowego programu. Może kiedyś będą takie czasy że Qnap pomyśli o mniej zaawansowanych użytkownikach i udoskonali swoje aplikacje tak że nie będą potrzebne zamienniki. Ja na Synology nie mogłem niczego więcej oczekiwać.
     
  17. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Musisz przestać patrzeć na serwer NAS i uruchomione na nim aplikacje jakby one nadal potrzebowały być uruchomione na PC.
    Idea uruchomienia aplikacji na serwerze jest taka, aby mogły one działać bez zbędnego dodatkowego oprogramowania powiązanego z PC.
    Taki klient jest zwyczajnie niepotrzebny. Aby dodać torrent, wystarczy go zapisac w katalogu Watch. Aby zarządzać torrentami zwyczajnie logujesz sie na WebUI. Dlatego do dziś nie powstał taki klient.
    --- Połączono posty, 31 Grudzień 2016, Data oryginalnego postu: 31 Grudzień 2016 ---
    Zainstaluj rtorrenta wreszcie to zrozumiesz, że nadal jesteś w błędzie.
     
  18. Gordon_23
    Offline

    Gordon_23 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    39
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +11 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Doskonale to rozumiem, po prostu z aplikacją jest mi wygodniej i szybciej. Np. klikając link magnet od razu otwiera mi się aplikacja GUI i po kolejnym kliknięciu w "ok" rozpoczynam ściąganie. Z GUI po www muszę skopiować link do schowka, przełączyć na zakładkę z GUI, kliknąć "dodaj torrent z linku", wkleić link i kolejny raz ok. Z zapisywaniem plików .torrent też jest dłużej bo przeglądarka pamięta ostatnie miejsce zapisywania plików. A pliki torrent zapisywane są w folderze watch gdzie nie trafia nic innego. Więc znów trochę na około bo za każdym razem trzeba przeklikać. Łatwiej mi zintegrować obsługiwane protokoły z aplikacją. Ale każdy woli co innego ;)

    ps. czy tylko ja mam problemy z dostępem do forum przez ostatnie 2 dni? Bardzo często zwraca mi "502 bad gateway"...
     
  19. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 462
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    też tak mam .. coraz częściej
     
  20. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ej ej ej... Ale Wy sobie życie utrudniacie Windowsie.
    Tak się dodaje katalog do ulubionych:
    drag_and_drop_watch_min.

    A tak się do niego szybko przechodzi podczas zapisywania pliku:
    save_torrent_into_watch_directory_min (1).

    Były robione kopie i aktualizacje serwera oraz zmiana PHP i Apache na nginx.
     

Poleć tę stronę