Rozwiązany TS-209 I SUBIEKT GT

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika pixel22, 9 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. pixel22
    Offline

    pixel22 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,jestem nowy na tym forum więc witam wszystkich.

    Czy jest możliwe zainstalowanie subietka GT na qnap ts-209?? chodzi mi żeby tu byla baza danych a komy w mojej sieci majace subiekt korzystały z tej bazy. Proszę o odpowiedź
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    00:02
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
  3. pixel22
    Offline

    pixel22 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A da się jakos wyexportować bazę do mysql??
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    00:02
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    myślę że jakoś można(powinny być w internecie programy/skrypty), lecz co to da jeśli system subiekt nie obsługuje bazy MySQL.
     
  5. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Niestety wersja GT jest bez szans, ale jak masz starsze wersje w trybie MSDOS to powinny działać bez problemów.
     
  6. pixel22
    Offline

    pixel22 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    dzięki za info wiec qnap dla mnie bez użyteczny chętnie sprzedam
     
  7. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    00:02
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    QNAP jak i inny NAS.
    Jesteś skazany na PCta :p
     
  8. misiakrp
    Offline

    misiakrp Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    31 Październik 2010
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    00:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-110
    Ethernet:
    802.11n
    TS-110 802.11n
    odgrzewam
    a jak wygląda sprawa teraz :
    "Motor bazy danych zastosowany w programach linii InsERT GT to Microsoft SQL Server 2008 R2, który w bezpłatnej wersji Express Edition jest dostarczany wraz z systemem. Od wersji 1.29Subiekt GT jest w pełni zgodny z Microsoft SQL Server 2012."
     
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Trzeba postawić Windowsa aby móc uruchomić bazę danych. A więc można to zrobić na stacji wirtualizacji dostępnej w modelach serwerów z serii TS-x51/53/70 i wyższych.
     
  10. misiakrp
    Offline

    misiakrp Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    31 Październik 2010
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    00:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-110
    Ethernet:
    802.11n
    TS-110 802.11n
    to na ts-251 da sie postawić windowsa tak ?
    myślałem ze jak obsługuje mSQL to obędzie sie jak program jest oparty też na mSQL :-(
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  12. cr00x
    Offline

    cr00x Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Luty 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Jest już paczka mssql-server-linux na QNAPa. Dostępna z poziomu "Container Station"
    Opis instalacji znajdziesz tutaj:
    Microsoft SQL Server na QNAP (bez Windows!) | MakeITtogether.pl
    --- Połączono posty, 15 Czerwiec 2017, Data oryginalnego postu: 27 Marzec 2017 ---
    Ja zrobiłem taką instalację - właśnie pod SubiektGT i działa to prawidłowo.
    Problem jaki mam, to z automatyczną archiwizacją podmiotu z poziomu aplikacji SUBIEKTGT - ale to już rzecz wtórna.
    Wszystko inne działa prawidłowo.
     
  13. grzenio
    Offline

    grzenio Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    743
    Miejscowość:
    Borkowo
    Local Time:
    23:02
    Oceny:
    +47 / 0 / -0
    Followers:
    4
    QNAP:
    TVS-x82
    Ethernet:
    802.11ac
    TVS-x82 802.11ac
    Aktualizacja wykopnuje się prawidłowo?
     
  14. shat3r
    Offline

    shat3r Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Tak aktualizacje działają prawidłowo
     
  15. miarcin
    Offline

    miarcin Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Grudzień 2015
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-871
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-871 1 GbE
    U Mnie na Qnapie działa testowa baza Insert Nexo, jak narazie biega dobrze, bez błędów czy zawieszeń. Po VPN również zdalnie działa prawidłowo, kwestia szybkości po VPN to już inna bajka :)
     

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. subiekt baza qnap

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.