Rozwiązany TS-209 I SUBIEKT GT

Discussion in 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' started by pixel22, Jun 9, 2009.

Loading...
  1. pixel22
    Offline

    pixel22 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    3
    Local Time:
    3:02 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,jestem nowy na tym forum więc witam wszystkich.

    Czy jest możliwe zainstalowanie subietka GT na qnap ts-209?? chodzi mi żeby tu byla baza danych a komy w mojej sieci majace subiekt korzystały z tej bazy. Proszę o odpowiedź
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    321
    Location:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    2:02 PM
    Ratings:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
  3. pixel22
    Offline

    pixel22 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    3
    Local Time:
    3:02 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A da się jakos wyexportować bazę do mysql??
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    321
    Location:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    2:02 PM
    Ratings:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    myślę że jakoś można(powinny być w internecie programy/skrypty), lecz co to da jeśli system subiekt nie obsługuje bazy MySQL.
     
  5. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    276
    Location:
    Konin
    Local Time:
    3:02 PM
    Ratings:
    +26 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Niestety wersja GT jest bez szans, ale jak masz starsze wersje w trybie MSDOS to powinny działać bez problemów.
     
  6. pixel22
    Offline

    pixel22 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    3
    Local Time:
    3:02 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    dzięki za info wiec qnap dla mnie bez użyteczny chętnie sprzedam
     
  7. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    321
    Location:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    2:02 PM
    Ratings:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    QNAP jak i inny NAS.
    Jesteś skazany na PCta :p
     
  8. misiakrp
    Offline

    misiakrp Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    8
    Local Time:
    2:02 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-110
    Ethernet:
    802.11n
    TS-110 802.11n
    odgrzewam
    a jak wygląda sprawa teraz :
    "Motor bazy danych zastosowany w programach linii InsERT GT to Microsoft SQL Server 2008 R2, który w bezpłatnej wersji Express Edition jest dostarczany wraz z systemem. Od wersji 1.29Subiekt GT jest w pełni zgodny z Microsoft SQL Server 2012."
     
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,087
    Location:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    3:02 PM
    Ratings:
    +1,567 / 31 / -6
    Followers:
    31
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Trzeba postawić Windowsa aby móc uruchomić bazę danych. A więc można to zrobić na stacji wirtualizacji dostępnej w modelach serwerów z serii TS-x51/53/70 i wyższych.
     
  10. misiakrp
    Offline

    misiakrp Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    8
    Local Time:
    2:02 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-110
    Ethernet:
    802.11n
    TS-110 802.11n
    to na ts-251 da sie postawić windowsa tak ?
    myślałem ze jak obsługuje mSQL to obędzie sie jak program jest oparty też na mSQL :-(
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,087
    Location:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    3:02 PM
    Ratings:
    +1,567 / 31 / -6
    Followers:
    31
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  12. cr00x
    Offline

    cr00x Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 22, 2017
    Messages:
    12
    Local Time:
    3:02 PM
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Jest już paczka mssql-server-linux na QNAPa. Dostępna z poziomu "Container Station"
    Opis instalacji znajdziesz tutaj:
    Microsoft SQL Server na QNAP (bez Windows!) | MakeITtogether.pl
    --- Połączono posty, Jun 15, 2017, Data oryginalnego postu: Mar 27, 2017 ---
    Ja zrobiłem taką instalację - właśnie pod SubiektGT i działa to prawidłowo.
    Problem jaki mam, to z automatyczną archiwizacją podmiotu z poziomu aplikacji SUBIEKTGT - ale to już rzecz wtórna.
    Wszystko inne działa prawidłowo.
     
  13. grzenio
    Offline

    grzenio Moderator Contributor

    Joined:
    Sep 6, 2012
    Messages:
    758
    Location:
    Borkowo
    Local Time:
    1:02 PM
    Ratings:
    +49 / 0 / -0
    Followers:
    4
    QNAP:
    TVS-x82
    Ethernet:
    802.11ac
    TVS-x82 802.11ac
    Aktualizacja wykopnuje się prawidłowo?
     
  14. shat3r
    Offline

    shat3r Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Dec 30, 2017
    Messages:
    4
    Local Time:
    3:02 PM
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Tak aktualizacje działają prawidłowo
     
  15. miarcin
    Offline

    miarcin Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    5
    Local Time:
    3:02 PM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-871
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-871 1 GbE
    U Mnie na Qnapie działa testowa baza Insert Nexo, jak narazie biega dobrze, bez błędów czy zawieszeń. Po VPN również zdalnie działa prawidłowo, kwestia szybkości po VPN to już inna bajka :)
     
  16. Kapsel
    Offline

    Kapsel Passing Basics Beginner

    Joined:
    Thursday
    Messages:
    1
    Local Time:
    3:02 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    A czy ktoś rozwiązał problem dearchiwizacji podmiotów gdy baza leży na Qnap?
    Nie mogę tego zrobić. Wciąż mam komunikaty:
    spid58 BackupDiskFile::OpenMedia: Backup device '\\Lisia\Bazy\{26FFCB3D-78ED-44F3-9087-4F1C2BE4CBE4}\Euromati1_201905281613.bak' failed to open. Operating system error 2(The system cannot find the file specified.).
     

Users found this page by searching for:

  1. subiekt gt na qnap

    ,
  2. subiekt sql server linux archiwizacja

    ,
  3. subiekt sql server linux

    ,
  4. subiekt gt qnap