Rozwiązany TS-209 I SUBIEKT GT

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika pixel22, 9 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. pixel22
    Offline

    pixel22 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    14:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,jestem nowy na tym forum więc witam wszystkich.

    Czy jest możliwe zainstalowanie subietka GT na qnap ts-209?? chodzi mi żeby tu byla baza danych a komy w mojej sieci majace subiekt korzystały z tej bazy. Proszę o odpowiedź
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:44
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
  3. pixel22
    Offline

    pixel22 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    14:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A da się jakos wyexportować bazę do mysql??
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:44
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    myślę że jakoś można(powinny być w internecie programy/skrypty), lecz co to da jeśli system subiekt nie obsługuje bazy MySQL.
     
  5. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    14:44
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Niestety wersja GT jest bez szans, ale jak masz starsze wersje w trybie MSDOS to powinny działać bez problemów.
     
  6. pixel22
    Offline

    pixel22 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    14:44
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    dzięki za info wiec qnap dla mnie bez użyteczny chętnie sprzedam
     
  7. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:44
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    QNAP jak i inny NAS.
    Jesteś skazany na PCta :p
     
  8. misiakrp
    Offline

    misiakrp Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    31 Październik 2010
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    13:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-110
    Ethernet:
    802.11n
    TS-110 802.11n
    odgrzewam
    a jak wygląda sprawa teraz :
    "Motor bazy danych zastosowany w programach linii InsERT GT to Microsoft SQL Server 2008 R2, który w bezpłatnej wersji Express Edition jest dostarczany wraz z systemem. Od wersji 1.29Subiekt GT jest w pełni zgodny z Microsoft SQL Server 2012."
     
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:44
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Trzeba postawić Windowsa aby móc uruchomić bazę danych. A więc można to zrobić na stacji wirtualizacji dostępnej w modelach serwerów z serii TS-x51/53/70 i wyższych.
     
  10. misiakrp
    Offline

    misiakrp Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    31 Październik 2010
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    13:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-110
    Ethernet:
    802.11n
    TS-110 802.11n
    to na ts-251 da sie postawić windowsa tak ?
    myślałem ze jak obsługuje mSQL to obędzie sie jak program jest oparty też na mSQL :-(
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:44
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  12. cr00x
    Offline

    cr00x Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Luty 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    14:44
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Jest już paczka mssql-server-linux na QNAPa. Dostępna z poziomu "Container Station"
    Opis instalacji znajdziesz tutaj:
    Microsoft SQL Server na QNAP (bez Windows!) | MakeITtogether.pl
    --- Połączono posty, 15 Czerwiec 2017, Data oryginalnego postu: 27 Marzec 2017 ---
    Ja zrobiłem taką instalację - właśnie pod SubiektGT i działa to prawidłowo.
    Problem jaki mam, to z automatyczną archiwizacją podmiotu z poziomu aplikacji SUBIEKTGT - ale to już rzecz wtórna.
    Wszystko inne działa prawidłowo.
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. insert gt qnap

    ,
  2. gt subiekt na qnap