Udzielamy pomocy TS-212P zmiana dysku na większy

Dyskusja w 'Archiwizacja i przywracanie' rozpoczęta przez użytkownika zorzyk, 8 Wrzesień 2017.

Ładowanie...
Tagi:
  1. zorzyk
    Offline

    zorzyk Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Listopad 2015
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    12:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    802.11n
    TS-212 802.11n
    Witam.
    Mam NAS'a 212P i dysk 3TB na którym smart sypie błędami a więc full reset i zainicjowałem nowy dysk 4TB. Po podłączeniu starego dysku 3TB system wiszczy że na dysku starym jest starsza wersja firmware oraz wszystkie stare aplikacje których już nie powinno być pojawiają sięze starego dysku łącznie z folderami. Na nowym dysku podłączonym jako pierwszy PUSTO. Po odłączeniu starego dysku znów problem. W logach się pojawia że brakuje folderów i QTS system not found czy coś.
    A więc moje pytanie jest takie.
    Jak najlepiej i bez problemowo zmienić stary dysk 3TB na nowy 4TB i zgrać dane ze starego.
    Pozdrawiam.

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Build 20170901
    Model serwera: QNAP TS-212P
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 610
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:37
    Oceny:
    +1 012 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Wyjmij stary dysk, zainicjuj system na nowym hdd a dane przekopiuj za pomocą kieszeni USB
     
  3. zorzyk
    Offline

    zorzyk Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Listopad 2015
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    12:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    802.11n
    TS-212 802.11n
    A może inny sposób ?
     
  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 610
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:37
    Oceny:
    +1 012 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Masz pojedyńczy dysk, co innego można zrobic ?
     
  5. zorzyk
    Offline

    zorzyk Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Listopad 2015
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    12:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    802.11n
    TS-212 802.11n
    Dyski mam dwa. jeden nowy z nowo zainicjowanym systemem a drugi wyjęty wcześniej leży sobie i czeka na patent jak skopiować z niego dane. Do qnapa ts-212p wchodzą dwa. Tylko tak jak pisałem dziwne cuda się dzieją jak podłącze oba na raz
     
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 610
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:37
    Oceny:
    +1 012 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Potrzebujesz więcej wyjaśnień tutaj ? To napisz po prostu :)
     
  7. zorzyk
    Offline

    zorzyk Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Listopad 2015
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    12:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    802.11n
    TS-212 802.11n
    Widzę że nie ma innej opcji niż za pomocą kieszeni USB.
    Dziękuję za pomoc i miłego dnia.
     

Poleć tę stronę