Rozwiązany TS-269L - Dodanie RAM

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika cralt, 6 Październik 2018.

Ładowanie...
  1. cralt
    Offline

    cralt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
    Witam.
    Posiadam TS-269L 1GB RAM. Po upgrade Ramu w laptopie została mi kość 2GB. Wpadłem na pomysł żeby włożyć ja d QNAPa, jednak po jej dodaniu QNAP nie wstaje. Dodatkowo kość oryginalna jest jakoś przymocowana w QNAPie że nie da jej się łatwo wyciągnąć. Taktowanie kości jest identyczne. Co może być nie tak? auploads.tapatalk_cdn.com_20181006_532d55e56d4c1e201586f9b52592ce5d. auploads.tapatalk_cdn.com_20181006_863f93a5b2440c981813b08259570489.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wałkowane na forum dziesiątki razy ! rozmiar kości w bankach musi być taki sam.

    1+2 = KO
    2+2 = OK
    2+4 = KO
    4 + 4 = OK
     
  3. cralt
    Offline

    cralt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
    Próbowałem szukać na forum, ale bez sukcesów. Dlaczego ta kość w QNAPie jest przyklejona? Mam 2 kości po 2GB tylko muszę wyciągnąć tą oryginalną.

    Dziękuję za informację.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 632
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Co znaczy przyklejona?
    Bo juz nie pamietam modelu x69L
     
  5. cralt
    Offline

    cralt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
    Jest na pierwszym zdjęciu. Zatrzaski zwalniające pamięć są zablokowane.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 632
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    To nei jest fabryczne.
    --- Połączono posty, 6 Październik 2018, Data oryginalnego postu: 6 Październik 2018 ---
    Gdzie kupiłeś to urządzenie?
     
  7. cralt
    Offline

    cralt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
    To był 2012 rok albo 2013, przez portal MarkIT. Nie pamiętam kto był dostawcą...

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 632
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie pamietam aby QNAP kiedykolwiek kleił tak pamięci. Podaj numer seryjny.
     
  9. cralt
    Offline

    cralt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
    Numer seryjny Q134I07509

    Pozdrawiam
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 632
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A szukałeś na forum czy ludzie dodawali RAM do tego modelu?
    --- Połączono posty, 7 Październik 2018, Data oryginalnego postu: 7 Październik 2018 ---
    A kupiłeś to przez jakiegoś pośrednika? Były naklejki gwarancyjne?
     
  11. cralt
    Offline

    cralt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
    Naklejki były. MarkIT to taki portal zakupów B2B, przez niego mogę kupować w ABC data itp, zależy od dostępności sprzętu. Nic to. Albo poszukam kości 1GB albo spróbuję wyciągnąć oryginalna. Teraz używam tego QNAPa prywatnie, więc bez ciśnienia...
    Dziękuję za przekazaną wiedzę.

    Można zamknąć.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
  12. bwnuk
    Offline

    bwnuk Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Listopad 2013
    Wiadomości:
    37
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    ja od zwiększyłem zaraz po zakupie
     

    Załączone pliki:

  13. cralt
    Offline

    cralt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
    Hmmm. 3 GB czyli niekoniecznie rozmiar kości parami?

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
  14. bwnuk
    Offline

    bwnuk Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Listopad 2013
    Wiadomości:
    37
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    ja kości kupowałem w sklepie qnap dedykowane do tego modelu były
     
  15. owi
    Offline

    owi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Listopad 2015
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    18:51
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Witam,

    Taki mały dodatek z mojej strony - niedawno sam zwiększałem RAM w moim 269L i chciałbym dodać dwie kwestie, które mogą komuś pomóc:
    - też mam pamięć przyklejoną
    - 269L obsluguje max 3gb ram więc nie można dołożyć inaczej niż 3x1