TS101 - jak zdalnie zarządzać plikami?

Dyskusja w 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' rozpoczęta przez użytkownika woytek, 21 Wrzesień 2009.

Ładowanie...
  1. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    02:10
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,

    Starałem się przeszukać forum, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi:

    TS101 jest wyposażony w webowego menagera plików, ale jest od bardzo ubogi. Nie można kopiować zasobów :-(, a kopiowanie z poziomu WinXP trwa wieki.

    W wyższych wersjach TS chyba jest do tego fajna paczka QPKG, a jak to rozwiązać w 101 ?
    Obsługą przez telnet z poziomu komend zajmowałem się kilkanaście lat temu i raczej nie jest to już moją mocną stroną :).
    Najchętniej to bym zainstalował sobie Midnihgt Commandera :> na TSie .
    Jakieś pomysły/sugestie?
     
  2. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    02:10
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Spróbuj wrzucić AjaXplorer. powinien być dostępny także dla Twojego urządzenia. Jeśli chodzi o MC to nie widzę problemu Optware z paczki + MC z QPKG
     
  3. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    02:10
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ale czy można na 101 zainstalować QPKG ? Bo teoretycznie przynajmniej producent nie umożliwia, ani nie udostępnia QPKG na 101 :-(
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    02:10
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Last edited by a moderator: 22 Wrzesień 2013
  5. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    02:10
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No niestety TS101 coś nie trawi QPKG...
    Może da się jednak zainstalować tylko MC?
     
  6. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    02:10
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Bez Optware chyba nie da rady...
     
  7. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    02:10
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Poszło wreszcie, ale z listopadowym firmwarem 2.5 <jupi>
     
  8. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    02:10
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Wydaje mi się, że wskazywałem w jednym z poprzednich postów na TS-101/201 Oficjalny Firmware (v2.4.0 1023)+QPKG właśnie z listopada.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.