TS101 - jak zdalnie zarządzać plikami?

Dyskusja w 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' rozpoczęta przez użytkownika woytek, 21 Wrzesień 2009.

Ładowanie...
  1. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    06:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,

    Starałem się przeszukać forum, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi:

    TS101 jest wyposażony w webowego menagera plików, ale jest od bardzo ubogi. Nie można kopiować zasobów :-(, a kopiowanie z poziomu WinXP trwa wieki.

    W wyższych wersjach TS chyba jest do tego fajna paczka QPKG, a jak to rozwiązać w 101 ?
    Obsługą przez telnet z poziomu komend zajmowałem się kilkanaście lat temu i raczej nie jest to już moją mocną stroną :).
    Najchętniej to bym zainstalował sobie Midnihgt Commandera :> na TSie .
    Jakieś pomysły/sugestie?
     
  2. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    06:24
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Spróbuj wrzucić AjaXplorer. powinien być dostępny także dla Twojego urządzenia. Jeśli chodzi o MC to nie widzę problemu Optware z paczki + MC z QPKG
     
  3. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    06:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ale czy można na 101 zainstalować QPKG ? Bo teoretycznie przynajmniej producent nie umożliwia, ani nie udostępnia QPKG na 101 :-(
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    06:24
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Last edited by a moderator: 22 Wrzesień 2013
  5. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    06:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No niestety TS101 coś nie trawi QPKG...
    Może da się jednak zainstalować tylko MC?
     
  6. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    06:24
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Bez Optware chyba nie da rady...
     
  7. woytek
    Offline

    woytek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    06:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Poszło wreszcie, ale z listopadowym firmwarem 2.5 <jupi>
     
  8. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    06:24
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Wydaje mi się, że wskazywałem w jednym z poprzednich postów na TS-101/201 Oficjalny Firmware (v2.4.0 1023)+QPKG właśnie z listopada.
     

Poleć tę stronę