Rozwiązany UPS "automatyczne" odłączanie się

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika Paweł Tołoczko, 27 Marzec 2015.

Ładowanie...
  1. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    819
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    11:36
    Oceny:
    +245 / 3 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    Jak w temacie.
    Chcialbym, aby posiadacze UPSow APC (innych tez :) ) - ktore znjduja sie na liscie kompatyblnosci Qnap, a zachowuja sie dziwnie zostaly tu wymienione.
    Co rozumiem przez dziwne zachowanie:
    moj np. Poprawni jest rozpoznawany, wszystko niby OK, ale po paru dniach .. zostaje przez system zgloszony jako odlaczony (kabel USB).
    Co chcialbym zeby bylo wymienione w temacie:

    Model Serwera:
    Wersja Firmware:
    Model UPSa:
    Zachowanie:
    Mozliwe kroki debug - co zostalo zrobione, by przywrocic polaczenie.

    TO ja zaczne:

    Model Serwera: Ts-870
    Wersja Firmware: 4.1.3 2015.03.13
    Model UPSa: APC (American Power Conversion) 1500G
    Zachowanie: samoistne odlaczenie (odmontowanie) urzadzenia.
    20150326194836.
    Debug:
    1. odlaczenie kabla i ponowne podlaczenie do tego samego portu USB (USB 2.0 tyl, pierwsze gniazzdo on portu ethernet) - kicha nei dziala
    2. podlaczenie do 2 portu USB 2.0 - nie dziala
    3. reboot i zostawienie podlaczonego kabla do 1 gniazda (gdzie byl orginalnie) - nie dziala
    4. wlozenie do 2 portu USB 2.0 - zostal znaleziony przez system - dziala
    5. wlozenie do 1 portu USB 2.0 - gdzie byl od samego poczatku - dziala :)
     
  2. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Moderator Q's Excellence

    Dołączył:
    15 Maj 2012
    Wiadomości:
    2 315
    Miejscowość:
    Lublin
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +546 / 9 / -2
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11a
    TS-x53 802.11a
    Jak pochodzi dłużej to zobaczysz takie coś :)

    ai.imgur.com_6BsmgEd.

    NAS 470PRO
    APC Back-UPS ES 700G

    Już nic nie robię - samo ginie i samo wraca.
     
  3. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    819
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    11:36
    Oceny:
    +245 / 3 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    A jak zginie to jak wyciagniesz wtyczke z gniazdka do UPSa to jak sie zachowuje NAS? dostaje sygnal ze ma sie wylaczyc?
     
  4. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Moderator Q's Excellence

    Dołączył:
    15 Maj 2012
    Wiadomości:
    2 315
    Miejscowość:
    Lublin
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +546 / 9 / -2
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11a
    TS-x53 802.11a
    Tak było jeszcze jakiś czas temu. Nawet pisałem o tym na forum bo wku.. mnie to niesamowicie. Teraz po tych ostatnich update'ach jakoś się ponownie spina więc nie ruszam. Na bank wtyczka i kabel jest OK, bo mam drugiego NAS'a konkurencyjnej firmy i tam nic się nie dzieje.

    Chcesz to prześledzić ? Bo ja już przestałem zwracać na to uwagę - ale mogę teraz pilnować logów, może coś wyplują po takim resecie połączenia z upsem.
     
  5. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    819
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    11:36
    Oceny:
    +245 / 3 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    Tak, postaram sie zwrocic uwage jak to u mnie sie zachowuje - poki co bombarduje Support Emailami :p wytykajac, ze to ONI maj problem a nie ja ;)
    --- Połączono posty, 27 Marzec 2015, Data oryginalnego postu: 27 Marzec 2015 ---
    Kod (Bash):
    1.  
    2. [~] # dmesg
    3. >[  57.853121] md: Resyncing done: md256
    4. [  57.944073] RAID1 conf printout:
    5. [  57.944075]  --- wd:2 rd:2
    6. [  57.944076]  disk 0, wo:0, o:1, dev:sdd2
    7. [  57.944077]  disk 1, wo:0, o:1, dev:sdc2
    8. [  57.969082] RAID1 conf printout:
    9. [  57.969086]  --- wd:2 rd:2
    10. [  57.969088]  disk 0, wo:0, o:1, dev:sdd2
    11. [  57.969091]  disk 1, wo:0, o:1, dev:sdc2
    12. [  57.969092] RAID1 conf printout:
    13. [  57.969094]  --- wd:2 rd:2
    14. [  57.969096]  disk 0, wo:0, o:1, dev:sdd2
    15. [  57.969098]  disk 1, wo:0, o:1, dev:sdc2
    16. [  57.969099] RAID1 conf printout:
    17. [  57.969101]  --- wd:2 rd:2
    18. [  57.969103]  disk 0, wo:0, o:1, dev:sdd2
    19. [  57.969105]  disk 1, wo:0, o:1, dev:sdc2
    20. [  57.969106] RAID1 conf printout:
    21. [  57.969108]  --- wd:2 rd:2
    22. [  57.969110]  disk 0, wo:0, o:1, dev:sdd2
    23. [  57.969112]  disk 1, wo:0, o:1, dev:sdc2
    24. [  57.969113] RAID1 conf printout:
    25. [  57.969114]  --- wd:2 rd:2
    26. [  57.969116]  disk 0, wo:0, o:1, dev:sdd2
    27. [  57.969118]  disk 1, wo:0, o:1, dev:sdc2
    28. [  57.969120] RAID1 conf printout:
    29. [  57.969121]  --- wd:2 rd:2
    30. [  57.969123]  disk 0, wo:0, o:1, dev:sdd2
    31. [  57.969125]  disk 1, wo:0, o:1, dev:sdc2
    32. [  75.994363] e1000e 0000:00:19.0: irq 49 for MSI/MSI-X
    33. [  76.095275] e1000e 0000:00:19.0: irq 49 for MSI/MSI-X
    34. [  76.180792] 8021q: adding VLAN 0 to HW filter on device eth1
    35. [  76.404120] 8021q: adding VLAN 0 to HW filter on device eth2
    36. [  76.630928] 8021q: adding VLAN 0 to HW filter on device eth3
    37. [  78.984886] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control:  Rx/Tx
    38. [  79.324457] igb: eth2 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX/  TX
    39. [  79.386634] e1000e: eth1 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control:  Rx/Tx
    40. [  79.763102] igb: eth3 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX/  TX
    41. [  100.191882] e1000e: eth1 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control:  Rx/Tx
    42. [  100.653440] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control:  Rx/Tx
    43. [  100.824133] igb: eth2 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX/  TX
    44. [  100.993998] igb: eth3 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX/  TX
    45. [  118.331040] warning: `proftpd' uses 32-bit capabilities (legacy support in us  e)
    46. [  138.387301] rule type=2, num=0
    47. [  138.450007] Loading iSCSI transport class v2.0-871.
    48. [  138.451636] iscsi: registered transport (tcp)
    49. [  142.499870] PPP generic driver version 2.4.2
    50. [  142.501339] PPP MPPE Compression module registered
    51. [  142.501741] PPP BSD Compression module registered
    52. [  142.502156] PPP Deflate Compression module registered
    53. [  142.504546] nf_conntrack version 0.5.0 (16384 buckets, 65536 max)
    54. [  142.506862] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
    55. [  142.651706] tun: Universal TUN/TAP device driver, 1.6
    56. [  142.651708] tun: (C) 1999-2004 Max Krasnyansky <maxk@qualcomm.com>
    57. [  143.370319] Set msys_nodify as 31743
    58. [  172.419895] NET: Registered protocol family 10
    59. [  172.424090] Bridge firewalling registered
    60. [  172.516763] device eth3 entered promiscuous mode
    61. [  172.518331] br0: port 1(eth3) entered forwarding state
    62. [  172.518337] br0: port 1(eth3) entered forwarding state
    63. [  174.057317] device virbr0-nic entered promiscuous mode
    64. [  174.094136] device virbr0-nic left promiscuous mode
    65. [  174.094139] virbr0: port 1(virbr0-nic) entered disabled state
    66. [  175.220600] [fintek_proc_write] cir enable
    67. [  175.220604] [fintek_enable_cir]
    68. [  175.220638] fintek_cir: fintek-cir: Dump CIR logical device registers:
    69. [  175.220646] fintek_cir:  * CR CIR BASE ADDR: 0x0
    70. [  175.220649] fintek_cir:  * CR CIR IRQ NUM:  0x0
    71. [  175.220652] fintek_cir: fintek-cir: Dump CIR registers:
    72. [  175.220655] fintek_cir:  * STATUS:  0x0
    73. [  175.220658] fintek_cir:  * CONTROL:  0xf6
    74. [  175.220661] fintek_cir:  * RX_DATA:  0xed
    75. [  175.220663] fintek_cir:  * TX_CONTROL: 0xf6
    76. [  175.220665] fintek_cir:  * TX_DATA:  0xcc
    77. [  176.805368] udevd[12829]: starting version 175
    78. [  178.729799] ALSA sound/pci/hda/patch_hdmi.c:772 HDMI hot plug event: Codec=3  Pin=6 Presence_Detect=0 ELD_Valid=1
    79. [  178.729845] ALSA sound/pci/hda/patch_hdmi.c:990 HDMI status: Codec=3 Pin=6 Pr  esence_Detect=0 ELD_Valid=0
    80. [  178.867454] ALSA sound/pci/hda/patch_hdmi.c:772 HDMI hot plug event: Codec=3  Pin=6 Presence_Detect=1 ELD_Valid=1
    81. [  178.867504] ALSA sound/pci/hda/patch_hdmi.c:990 HDMI status: Codec=3 Pin=6 Pr  esence_Detect=1 ELD_Valid=1
    82. [  178.867608] ALSA sound/pci/hda/hda_eld.c:368 HDMI: 0 ELD data
    83. [  179.168137] ALSA sound/pci/hda/patch_hdmi.c:990 HDMI status: Codec=3 Pin=6 Pr  esence_Detect=1 ELD_Valid=1
    84. [  179.171665] ALSA sound/pci/hda/hda_eld.c:447 HDMI: detected monitor CAT-6066  at connection type HDMI
    85. [  179.171668] ALSA sound/pci/hda/hda_eld.c:452 HDMI: available speakers: FL/FR  LFE FC RL/RR RC FLC/FRC RLC/RRC
    86. [  179.171671] ALSA sound/pci/hda/hda_eld.c:426 HDMI: supports coding type LPCM:  channels = 2, rates = 32000 44100 48000, bits = 16 20 24
    87. [  180.963360] input: uinput-remotepad-rel_x_y as /devices/virtual/input/input11
    88. [  183.447286] input: uinput-QTV as /devices/virtual/input/input12
    89. [  184.037235] eth3: no IPv6 routers present
    90. [  187.512408] br0: port 1(eth3) entered forwarding state
    91. [  217.088980] usb 2-1.2: USB disconnect, device number 3
    92. [  230.317929] usb 3-1: new full-speed USB device number 2 using etxhci_hcd_1405  22
    93. [  230.348403] usb 3-1: ep 0x81 - rounding interval to 512 microframes, ep desc  says 800 microframes
    94. [  230.519393] generic-usb 0003:051D:0002.0002: hiddev0: USB HID v1.00 Device [A  merican Power Conversion Back-UPS RS 1500G FW:878.L4 .I USB FW:L4 ] on usb-0000:  06:00.0-1/input0
    95. [  233.480015] usb 3-1: ep 0x81 - rounding interval to 512 microframes, ep desc  says 800 microframes
    96. [  247.037187] usb 3-1: USB disconnect, device number 2
    97. [  251.366988] usb 3-2: new full-speed USB device number 3 using etxhci_hcd_1405  22
    98. [  251.397583] usb 3-2: ep 0x81 - rounding interval to 512 microframes, ep desc  says 800 microframes
    99. [  251.568406] generic-usb 0003:051D:0002.0003: hiddev0: USB HID v1.00 Device [A  merican Power Conversion Back-UPS RS 1500G FW:878.L4 .I USB FW:L4 ] on usb-0000:  06:00.0-2/input0
    100. [  254.497056] usb 3-2: ep 0x81 - rounding interval to 512 microframes, ep desc  says 800 microframes
    101. [  269.428258] usb 3-2: USB disconnect, device number 3
    102. [  283.149375] usb 3-1: new full-speed USB device number 4 using etxhci_hcd_1405  22
    103. [  283.180446] usb 3-1: ep 0x81 - rounding interval to 512 microframes, ep desc  says 800 microframes
    104. [  283.351291] generic-usb 0003:051D:0002.0004: hiddev0: USB HID v1.00 Device [A  merican Power Conversion Back-UPS RS 1500G FW:878.L4 .I USB FW:L4 ] on usb-0000:  06:00.0-1/input0
    105. [  286.278918] usb 3-1: ep 0x81 - rounding interval to 512 microframes, ep desc  says 800 microframes
    106. [ 1107.364274] device vnet0 entered promiscuous mode
    107. [ 1107.373011] br0: port 2(vnet0) entered forwarding state
    108. [ 1107.373015] br0: port 2(vnet0) entered forwarding state
    109. [ 1118.780040] vnet0: no IPv6 routers present
    110. [ 1122.375144] br0: port 2(vnet0) entered forwarding state
    111. [ 1143.897453] kvm: 14407: cpu0 unhandled rdmsr: 0x606
    112. [20692.457933] etxhci_hcd_140522 0000:06:00.0: WARN Event TRB for slot 1 ep 2 wi  th no TDs queued?
    113. [45636.154396] etxhci_hcd_140522 0000:06:00.0: WARN Event TRB for slot 1 ep 2 wi  th no TDs queued?
    114. [59058.468837] br0: port 2(vnet0) entered disabled state
    115. [59058.470414] br0: port 2(vnet0) entered disabled state
    116. [59058.470465] device vnet0 left promiscuous mode
    117. [59058.470467] br0: port 2(vnet0) entered disabled state
    118. [59061.664754] device vnet0 entered promiscuous mode
    119. [59061.673485] br0: port 2(vnet0) entered forwarding state
    120. [59061.673490] br0: port 2(vnet0) entered forwarding state
    121. [59072.963608] vnet0: no IPv6 routers present
    122. [59076.702597] br0: port 2(vnet0) entered forwarding state
    123. [59095.642529] kvm: 7261: cpu0 unhandled rdmsr: 0x606
    124. [59431.452143] etxhci_hcd_140522 0000:06:00.0: WARN Event TRB for slot 1 ep 2 wi  th no TDs queued?
    125.  
     
  6. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    402
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +89 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Dysk USB traktuje podobnie ( plugged in, unplugged)
     
  7. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    819
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    11:36
    Oceny:
    +245 / 3 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    Zgaduje ze masz ts-453 z firmware 4.1.3. z 2015.03.13 ?
     
  8. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    402
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +89 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    tak mam 453, firmware jest 4.1.3 z 2015.02.17 - pokazuje mi jako najnowszy
     
  9. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    819
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    11:36
    Oceny:
    +245 / 3 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
  10. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    402
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +89 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  11. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    819
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    11:36
    Oceny:
    +245 / 3 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    Zdaje sei, ze tez tak mialem, po 2 restarcie zaskoczyl.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  12. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    402
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +89 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Poszło. Zobaczymy jak się będzie zachowywać.

    Mobilnie z LG G
     
  13. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Dołączył:
    16 Marzec 2012
    Wiadomości:
    632
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +193 / 2 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Synology:
    DS 213
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Niestety u mnie jest tak samo na FW 4.1.3 z 13.03.2015. Dotyczy to wszystkiego co na USB. Szczególnie wnerwiający jest tuner TV. Jak nie trudno się domyślić nie da się z niego korzystać :-( Za to na poprzedniej wersji 4.1.3 było OK.
     
  14. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 467
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    u mnie na w/w FW dziala bez problemu
     

    Załączone pliki:

    • qnap_upc.png [png] - (pigers) UPS
      qnap_upc.png
      Rozmiar pliku:
      145,5 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      c1aae286162ad088c91ec2350ba6b258
  15. Pecus
    Offline

    Pecus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Luty 2015
    Wiadomości:
    58
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    U mnie po aktualizacji z 4.1.3 build 0217 (z 2015/02/17) do build 0313 (z 2015/03/13) się zaczęło. Mam TS-431 i UPS PowerWalker 650 LCD.

    Wcześniej były pojedyncze przypadki kiedy UPS znikał i po chwili pojawiał się ponownie. Raz (nie pamiętam przy jakim firmware) zniknął i trzeba było przekładać kabelki. Przy poprzednim buildzie (0217) problem zniknął, a teraz pojawił się i nasilił. Dziś w nocy od 3:00 przez jakąś godzinę UPS znikał i pojawiał się z 10 razy... i potem znowu spokój.

    Przed poprzednim buildem, kiedy to problem występował sporadycznie, najczęściej zdarzał się właśnie o godzinie 3 w nocy....

    Dwa dyski USB które mam podpięte do tego samego portu przez huba razem z UPSem (tak, tak to wszystko działa ;) ) cały czas są widoczne i nie ma z nimi problemów.

    Właśnie wycofuję się do builda 0217 bo mnie wkurzają logi zapchane komunikatami o wypinaniu i wpinaniu się UPSa.
     
  16. siwkins
    Offline

    siwkins Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Listopad 2014
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x20/TS-x21 100 Mbps
    Witam,

    Mój qnap zachowuje się identycznie jak wasz, tzn. dostaje logi ze UPS ma brak zasilania i po paru sekundach powrót... i czasami, ze kabel USB odłączony.

    QNAP TS-421
    Firmware 4.1.2 , 26.01.2015
    UPS APC Back-ups RS 550G
     
  17. jaroj
    Offline

    jaroj Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +6 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    potwierdzam również że mam sporadyczne komunikaty o braku zasilania (mimo że jest) i jego powrocie
    ups marki APC
     
  18. r4id
    Offline

    r4id Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    24 Listopad 2011
    Wiadomości:
    42
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +11 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    10 Mbps
    null 10 Mbps
    U mnie gdy mam podłączoną tylko drukarkę pod port usb 2.0 i ups'a pod drugie usb 2.0 to wszystko jest ok.
    W sytuacji gdy podłącze dyski pod usb 3.0 to po jakims czasie nastepują rozłączenia ups'a. np. dzis przez noc bylo 10 rozłączeń i podłączeń.

    QNAP TS-470 Pro
    Firmware 4.1.3 , 2015/02/17
    UPS Cyber Power DX800E
     
  19. Pecus
    Offline

    Pecus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Luty 2015
    Wiadomości:
    58
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    Po wycofaniu do builda 0217, wygląda, że na razie problem zniknął. Zobaczę za kilka dni. Ale dziś w nocy nic nie wyskoczyło.
     
  20. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    819
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    11:36
    Oceny:
    +245 / 3 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    Super, ze piszecie, dzis wieczorem postaram sie zebrac mysli i napisac odp do Help desku qnapa - poki co gadam z jakims ulomnym konsultantem ...
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1

Poleć tę stronę