Rozwiązany Utwórz zdalne połączenie, Filestation, Brak ikony

Discussion in 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' started by Wilu23, Jun 7, 2019.

Loading...
Tags:
  1. Wilu23
    Offline

    Wilu23 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Mar 25, 2019
    Messages:
    4
    Local Time:
    8:29 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps

    Link: https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=GjcyVpLwI_E


    Witam
    Proszę o pomoc. Chcę przekopiować dane z jednego qnapa na drugiego. Jednak nie posiadam ikony widocznej na filmie "Utwórz zdalne połączenie" Gdzie jej szukać? posiadam Filestation 5

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6 0959
    Model serwera: QNAP TS-453
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,231
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    8:29 AM
    Ratings:
    +1,235 / 33 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Sprawdz czy w AppCenter masz CacheMount

    upload_2019-6-7_20-16-44.

    Doinstaluj, skonfiguruj i działaj !
     
  3. Wilu23
    Offline

    Wilu23 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Mar 25, 2019
    Messages:
    4
    Local Time:
    8:29 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Nie mam na pewno.
    Boost performance by using QNAP CacheMount to mount cloud storage and cache locally.
    Z tej strony wynika że na razie nie można pobrać.

    Pobrałem z innego źródła ale wywala błąd.
    Poziom istotności Data Godzina Użytkownicy Źródło IP Aplikacja Kategoria Zawartość
    Błąd 2019/06/07 20:40:57 System 127.0.0.1 App Center App Installation [App Center] Failed to install CacheMount 1.0.1218. Installation package is incompatible. Use the correct package.
     
  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,231
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    8:29 AM
    Ratings:
    +1,235 / 33 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    odpowiem na niezadane pytanie :

    NAS system requirements: x86-based NAS with QTS 4.4.1 (or later); 64-bit ARM-based NAS with QTS 4.4.1 (or later).

    Z Twoją wersja oprogramowania - nie zadziała ...

    Co w ogóle masz FileStation ? Pokaż screena
     
  5. Wilu23
    Offline

    Wilu23 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Mar 25, 2019
    Messages:
    4
    Local Time:
    8:29 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,231
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    8:29 AM
    Ratings:
    +1,235 / 33 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    przecież masz "Zdalna instalacja", to to samo
     
  7. Wilu23
    Offline

    Wilu23 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Mar 25, 2019
    Messages:
    4
    Local Time:
    8:29 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Dziękuję za pomoc