Udzielamy pomocy Virtual Station 3 - Nie uruchamia się

Discussion in 'Wirtualizacja serwerów i klastrów' started by Ms_ki, Mar 1, 2021.

Loading...
  1. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    114
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Witam
    Uruchomiłem VS 3 ale niestety nie chciało się uruchomić tylko utykało na stronie ładowania.
    Gdzies znalazłem aby odinstalować VS3 i zastosować komendę po FAQ SSH

    rm -R /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/.QKVM

    następnie na nowo zainstalowac VS3 ale teraz mam albo biały ekran jak uruchamiam przez QTS albo a jak przez adres z IP xx.xx.xx.xx:8089 to nic się nie otwiera. Dopiero po otwarciu przez przeglądarkę w trybie chronionym pojawia się okieko logowania ale nie przyjmuje żadnych haseł jakie mam

    upload_2021-3-1_0-5-37.




    Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1566 Build 20YYMMDD
    Model serwera: QNAP ts-253 Pro 8GB
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,810
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +1,838 / 39 / -9
    Followers:
    38
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Nie sądze Panie abyś dobrze zrobil.
    Tam jest baza i config.
    Tu lezy QKVM:
    Code (Bash):
    1. /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/QKVM
    Ale na Twoim miejscu bym manualnie odinstalowal z panelu z App Center.
     
  3. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,420
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +1,774 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    1. restart NAS
    2. deinstalacja stacji VM
    3. restart NAS
    4. instalacja stacji VM

    jak to nie zadziała -- uu zapytaj helpdesku
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  4. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    114
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Ok tak zrobię i zobaczę czy pomoże.

    Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
     
  5. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    114
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No niestety nie pomaga
    Albo biały ekran przez qts
    Albo error jak przez www po IP
    Albo nie chce się logować jak idę po nazwie serwera przez www pokazuje błędne login lub pass.

    Jakieś jeszcze pomysły

    Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
     
  6. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    114
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Może inaczej

    Mam 2 dyski niezależne
    1 system z danymi
    2 backup

    Jak zrobić tak aby postawić system od nowa nie tracąc struktury i danych na dysku 1?

    Może zamiast szukać ruszyć na świeżym systemie ?

    Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
     
  7. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,420
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +1,774 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    co mi przypomina , a w trybie prv przeglądarki działa/ przez komórkę ?? sam tak niedawno miałem
     
  8. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    114
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Przez komórkę po VPN i w trybie incognito to samo

    Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
     
  9. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,420
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +1,774 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    no to lipa - otwieraj ticket do helpdesku
     
  10. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    114
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Poszło zgłoszenie mam nadzieję że coś się ruszy.

    Mogę jakoś przywrócić te skasowane pliki bo wynika ze po nowej instalacji nie tworzy chyba nowej bazy.
     
  11. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,420
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +1,774 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    skoro kopii nie zrobiłeś - to raczej nie
     
  12. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    114
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    z innego qnapa nie będzie pasować ?
     
  13. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,420
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +1,774 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    tam jest baza danych + konfiguracja panelu WWW

    wgrywasz na własną odpowiedzialność
     

    Attached Files:

    • dotQKVM.tar
      File size:
      699 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      411c73671871d0c7b180d5c3ee5fcd64
  14. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    114
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Ok ale to jest tylko od qvm ?

    Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
     
  15. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,810
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +1,838 / 39 / -9
    Followers:
    38
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
  16. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    114
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    To w sumie co się może stać vs 3 i tak nie działa więc jedynie może pomóc. Systemu chyba nie rozłożę co?

    Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
     
  17. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,810
    Local Time:
    1:42 AM
    Ratings:
    +1,838 / 39 / -9
    Followers:
    38
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Nie no systemu nie rozlozysz :)